O prezentatoare a recunoscut că răspândeşte „minciuni” pentru Putin şi a demisionat

vineri, 18 iulie 2014, 18:03
3 MIN
 O prezentatoare a recunoscut că răspândeşte „minciuni” pentru Putin şi a demisionat

Altă prezentatoare de la Russia Today, Sara Firth, a demisionat de la postul pro-Kremlin, subliniind într-un mesaj postat pe Twitter că nutreşte un "respect uriaş faţă de mulţi (membri) ai echippei", dar că este "pentru adevăr".

"Am demisionat astăzi (vineri) de la RT. Am un respect uriaş pentru mulţi din echipă, dar sunt pentru adevăr. pic.twitter.com/mZ1g0R7N0D", scrie Firth, în acest mesaj.

Firth şi-a anunţat demisia la aproape două ore după ce a scris în alt mesaj, postat tot pe Twitter, că prezentatorii RT "lucrează pentru Putin" şi răspândesc "minciuni", într-o conversaţie cu Polly Boiko, corespondentul RT London. Ea a acuzat postul că le cere prezentatorilor săi să "ascundă adevărul" şi a adăugat că s-a săturat.

"@Polly_Boiko @ukTanos Minciuni. Lucrăm pentru Putin. Ni se cere zilnic dacă nu să-l ignorăm total, să ascundem adevărul", a scris ea în acest prim mesaj.

De asemenea, înainte să demisioneze, ea a criticat modul în care postul pro-Kremlin acoperă criza din Ucraina.

"Regula 1 în ghidul stilului RT: Este ÎNTOTDEAUNA vina Ucrainei* (*adaugă alt nume după caz)", a denunţat ea în acest mesaj.

Altă prezentatoare RT, Liz Wahl, a criticat şi ea în mod public postul, anterior. Dar Wahl a demisionat în direct, declarând că nu poate să suporte un post care "spală acţiunile lui Putin" şi care-i cere să "promoveze politica externă rusească".

De asemenea, prezentatoarea RT Abby Martin a denunţat, în martie, invazia Rusiei în Ucraina, subliniind cu îndrăzneală că "ceea ce a făcut Rusia este greşit". Postul nu a concediat-o pentru că vorbit deschis. "Ar fi dat foarte rău dacă aş fi fost concediată", a declarat ulterior Martin pentru agenţia AP.

Firth a descris vineri, ulterior, pentru revista britanică dedicată presei Press Gazette, momentele care au determinat-o să demisioneze. Ea a descris atmosfera din redacţie, joi, în momentul în care a apărut ştirea despre prăbuşirea avionului Malaysian Airlines în Ucraina şi suspiciunea că a fost doborât de către separatişti proruşi.

"Ieri (joi), când a apărut ştirea (despre prăbuşirea avionului Malaysian Airlines în Ucraina), parcă simţeai o lovitură în stomac, ca atunci când vei obţine faptele şi va fi un subiect uriaş", a spus ea. "Şi am intrat în camera ştirilor, iar ei difuzau mărturia unui martor ocular de Dumnezeu-ştie-unde care dădea vina pe Guvernul ucrainean, iar situaţia era atât de volatilă", a adăugat Firth.

Jurnalista afirmă că, în acel moment, şi-a promis că dacă i se va "cere să sară peste fapte şi să nu spună adevărul", atunci va pleca. "Şi, iată, am plecat", a conchis ea, adăugând că RT "nu este nici o organizaţie plăcută".

Mediafax

 

Comentarii