Peste 250 de elevi ieşeni au fost olimpici pentru o zi

joi, 22 octombrie 2015, 01:53
1 MIN
 Peste 250 de elevi ieşeni au fost olimpici pentru o zi

 La Iaşi a avut loc în weekend cea de-a XIII-a ediţie a Concursului judeţean de matematică „Olimpic pentru o zi”, destinat elevilor din clasele V-VII-a din mediul rural. La acest concurs au participat 255 de elevi (71 din clasele a V-a, 67 din clasele a VI-a, 60 din clasele a VII-a şi 57 din clasele a VIII-a) care au susţinut o probă de două ore. 

S-au remarcat elevi de la Şcoala Gimnazială Tomeşti, Liceul Tehnologic Vlădeni, Şcoala Gimnazială Holboca, Şcoala Gimnazială Leţcani, Şcoala Gimnazială Ruşi, Şcoala Gimnazială Valea Lupului, Şcoala Gimnazială Scânteia, Şcoala Gimnazială Voineşti, Şcoala Gimnazială Ţuţora şi Şcoala Gimnazială Muncelu de Sus, care au câştigat patru premii I, cinci premii II şi 5 premii III, precum şi menţiuni.
 
„În afara concursului propriu-zis, elevii au participat la diverse activităţi culturale, profitând de oferta bogată a oraşului Iaşi – acesta fiind de fapt spiritul concursului – de a-i aduce pe elevii din mediul rural la Iaşi atât pentru concursul de matematică, cât şi pentru a descoperi obiectivele turistice ale oraşului”, a declarat Irina Căpraru, inspector şcolar pentru matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ).
 
Ediţia din acest an a Concursului judeţean de matematică „Olimpic pentru o zi”, a avut loc pe 17 octombrie şi a fost organizat de ISJ în colaborare cu Societatea de Ştiinţe Matematice, filiala Iaşi, şi Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” care a fost şi gazda concursului, oferind la dispoziţie sălile pentru probe.
 
 

Comentarii