Premierul i-a cerut lui Toader să închidă subiectul cu aglomeraţia din penitenciare

miercuri, 01 noiembrie 2017, 14:10
1 MIN
 Premierul i-a cerut lui Toader să închidă subiectul cu aglomeraţia din penitenciare

Premierul Tudose a fost iar ferm în şedinţa de Guvern. Astfel, i-a transmis lui Florian Bodog că va merge în controale pe şantierele în care se contruiesc spitale. Tudose a avut un avertisment şi pentru Tudorel Toader: i-a transmis să închidă subiectul cu aglomeraţia din penitenciare, întrucât ne pasc penalităţi.

Tudorel Toader a anunțat miercuri, în ședința de Guvern, că două foste unități militare vor transferate la Ministerul Justiției pentru a fi transformate într-un penitenciar cu regim semideschis.

„Domnule prim ministru, în vederea îndeplinirii cerințelor hotărârii pilot a CEDO este propunerea de preluare a două unități militare de pe raza localității Unguriu, județul Buzău, unități militare aflate în administrarea MApN. Este o suprafață de teren foarte generoasă. Are clădiri care sunt solide pentru a fi folosite de ANP și acolo avem în vederea construcția unui nou penitenciar. Un penitenciar modern, la standarde europene, care împreună cu penitenciarul de la Berceni, unde s-a dat drumul la studiul de fezabilitate, să asigurăm capacitatea de cazare la cei 4 metri per deținut așa cum ne obligă convenția europeană, cum ne obligă jurisprundența CEDO”, a spus Tudorel Toader.

realitatea.net

Comentarii