Protest la Casa Pătrată: funcţionarii de la judeţ revendică grilă proprie de salarizare

joi, 25 mai 2017, 01:50
2 MIN

Angajaţii CJ au protestat în faţa instituţiei, cerând ca legea care se aplică pentru alte categorii profesionale să fie valabilă şi pentru cei din administraţia locală.

Angajaţii Consiliului Judeţean Iaşi au întrerupt lucrul ieri-dimineaţă şi au pichetat intrarea instituţiei timp de o oră, între 8 şi 9. Protestele, anunţate de câteva zile, au ca motiv principal lipsa unei grile de salarizare pentru personalul angajat în administraţia publică locală.

„Protestul nostru nu este legat de vreo nemulţumire pe plan local. Colaborăm foarte bine cu conducerea instituţiei, dar în momentul de faţă nu are ce să facă. Noi vrem să înţeleagă legiuitorii că avem nevoie de o grilă de salarizare. La fel cum au poliţiştii, medicii, cei de la Statistică sau de la Garda de Mediu, de exemplu. Mărirea de 30 la sută (legea prin care se măresc veniturile în administraţia locală, inclusiv pentru aleşi, a fost adoptată alaltăieri, n.r.) e bună, dar noi vrem grilă, pentru că ştiţi cum se spune: unde-i lege, nu-i tocmeală. Trebuie să-i privim umili pe consilierii judeţeni pentru că ne vor vota salariile din patru-n patru ani?“, a declarat Georgiana Niculescu, reprezentanta protestatarilor de la CJ. 

Un miting naţional de protest va fi organizat în faţa Camerei Deputaţilor, luni, respectiv în ziua în care va fi dezbătut proiectul legii salarizării unitare în plenul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială. De la Iaşi vor pleca „cei cărora le permit timpul şi ritmul de lucru în instituţie şi care îşi vor putea lua o zi liberă ca să participe“, a mai spus Georgiana Niculescu. Până atunci, protestele vor continua.  Preşedintele CJ, Maricel Popa, s-a arătat înţelegător faţă de nemulţumirile subalternilor: „E dreptul lor, le respect dreptul. Salariile la Consiliul Judeţean s-au majorat în luna ianuarie, acum aşteptăm legea salarizării, e normal să-şi ceară drepturile băneşti“.

 


  

Comentarii