ADVERTORIAL

Retete sanatoase cu bulgur Via Naturalia

miercuri, 11 septembrie 2013, 01:49
2 MIN

Folosit in Orientul Mijlociu, Africa de Nord si in  gastronomia din Europa de Est, bulgurul se adauga la supe, chiftele, legume umplute si salate cum ar fi Tabbouleh(salata de patrunjel cu rosii si bulgur).  Poate fi gatit pentru o lunga perioadă de timp fara a deveni umed, astfel incat poate fi fiert si pastrat in caserole si servit ca un acompaniament la tocane picante.

Bulgurul este un produs alimentar facut din crupe de mai multe specii diferite de grau, cel mai adesea din grau dur. Graul este  curatat, prefiert, uscat si macinat mare. Nu trebuie confundat cu graul spart care nu este prefiert. Bulgurul este o sursa buna de fibre alimentare, proteine, niacina si fier, avand un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. Se poate inmuia in apa, supa, suc de rosii, sau alte lichide in functie de reteta pentru care se pregateste. Este un ingredient ideal pentru cei care prefera regimul vegetarian fiind usor de folosit in retete, cu un continut de fibre, proteine si vitamine mai mare decat in cazul orezului alb si cu un indice glicemic scazut.

Pietele sant pline cu legume, e sezonul lor si ar trebui sa le consumam din abundenta. Astazi va propunem ardei umpluti cu bulgur si legume, un fel de mancare foarte bun, satios si cu o aroma exotica deosebita in care puteti folosi multe produse bio care se gasesc si in Iasi in Magazinul bio Via Naturalia.

Pentru 2 portii aveti nevoie de 125 g bulgur (cam jumatate de cana de bulgur), 4 ardei rosii, 2 linguri de 30 ml ulei de masline, 375 g ciuperci champignons taiate fin, 1 ceapa taiata fin, 2-3 catei de usturoi tocati marunt. Necesarul mai cuprinde cateva crengute de salvie proaspata, 60 g migdale prajite si maruntite, 30 ml suc de lamaie proaspat stoarsa, 2 rosii mici curatate de samburi si taiate cuburi, sare, piper si patrunjel. Preparare: 30 minute ; Gatire: o ora si 30 minute ; Repaos: 15 minute

La magazinul bio Via Naturalia de pe esplanada din spatele Halei Centrale sau pe site-ul www.vianaturalia.ro gasiti 2 feluri de bulgur organic, ciuperci, ulei de masline, rosii taiate. Toate bio si cu un discount de 10% daca folositi talonul din ghidul de santate al Ziarului de Iasi care apare in fiecare miercuri.

Va invitam sa aflati modul de preparare aici

Comentarii