UMF deschide anul universitar cu un concert organizat în Piaţa Naţiunilor

joi, 24 septembrie 2015, 01:55
2 MIN

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi va organiza luni, 28 septembrie, deschiderea anului universitar printr-o ceremonie fastuoasă care va fi urmată de un concert în aer liber „Sounds of Life“.

 

La acesta din urmă vor interpreta soprana Irina Iordăchescu şi tenorul de origine mexicană Hector Lopez, într-un spectacol realizat de Orchestra Română de Tineret, dirijată de către Sabin Păutza. La concert va participa şi Corul academic „Gavriil Musicescu“ al Filarmonicii Moldova Iaşi, dirijat de Doru Morariu.
 
Evenimentul va fi organizat în Piaţa Naţiunilor, ceremonia de deschidere a anului universitar va începe de la ora 17.00, iar concertul, de la 18.30. „Festivitatea de deschidere va sublinia poziţia universităţii de medicină ieşene de lider naţional în domeniul învăţământului superior medical, precum şi expunerea internaţională a acesteia. Vor fi incluse mesajele rectorului UMF şi ale invitaţilor speciali, precum şi premierea studenţilor care s-au remarcat anul universitar trecut prin rezultate deosebite“, au transmis reprezentanţii UMF.
 
 
Dirijorul Sabin Păutza a spus despre Orchestra Română de Tineret că este cea mai bună orchestră a României din toate timpurile, iar că tinerii care cântă o fac „de parcă viaţa lor ar fi în joc“. „Au un entuziasm pe care nu îl găsim nici măcar la orchestre mari din lumea aceasta, sunt adevăraţi profesionişti. Au avut concerte în Asia, au reprezentat România şi s-au afirmat pe scena Festivalului Young Euro Classics de la Berlin“, a spus regizorul. Acesta a precizat că pe 28 septembrie va avea ocazia de a-i dirija pentru prima oară pe cei din orchestră, într-un concert pe care Sabin Păutza îl consideră a fi unul special.
 

 

Comentarii