De Sănătate

Punem punctul pe știi

Un pacient ars din judeţul Mureş a fost adus la Iaşi cu avionul

vineri, 30 decembrie 2016, 02:53
1 MIN
 Un pacient ars din judeţul Mureş a fost adus la Iaşi cu avionul

Pacienţii arşi sunt în continuare transferaţi la spitale din ţară dintr-un judeţ în altul, din lipsă de spaţii de cazare.

Ministerul Sănătăţii nu a rezolvat încă nevoia de clinici dotate corespunzător pentru internarea şi tratarea „Marilor arşi“. Din lipsă de paturi destinate acestei categorii de pacienţi, victimele sunt transportate de la un spital la altul, în diferite zone din ţară.
 
Miercuri seara, de exemplu, la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi a ajuns un bărbat ars în cursul zilei de 28 decembrie, într-o explozie care a avut loc la Miercurea-Ciuc. Victima, în vârstă de 71 de ani, cu arsuri pe 15% suprafaţă corporală, pe faţă, torace, gât, a fost transportată la Iaşi cu un avion. Bărbatul a fost transferat în Moldova după ce, iniţial, a fost transportat şi îngrijit la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. „Pacientul a fost transferat de la Târgu Mureş din lipsă de locuri. Bărbatul a fost transferat cu un avion, a aterizat la Iaşi la ora 19, şi a fost internat cu prognostic pozitiv în clinica de chirurgie plastică“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii