De Sănătate

Punem punctul pe știi

Dorobăţ a trecut proba dosarelor, la concursul de director la care nu are nici un contracandidat

Un record pentru Iaşul medical şi universitar: Spitalul de Infecţioase va avea tot un manager de pomină

miercuri, 06 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Un record pentru Iaşul medical şi universitar: Spitalul de Infecţioase va avea tot un manager de pomină

Carmen Dorobăţ, singurul candidat la funcţia de manager de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“, a fost declarată admisă în competiţia pentru postul de conducere al unităţii medicale. Comisia de concurs a verificat alaltăieri dosarul candidatului şi ieri a declarat că profesorul Dorobăţ a fost admis în concurs.

 „Comisia de concurs, numită prin Hotărârea nr. 3 din 17.07.2017 întrunită în data de 04.09.2017, ora 12, la sediul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase «Sfânta Parascheva» Iaşi, a procedat la verificarea dosarului candidatului înscris la concursul organizat de Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase «Sfânta Parascheva» Iaşi, pentru ocuparea funcţiei de manager – persoană fizică. Urmare a consemnărilor din Procesul – verbal nr. 19 din 04.09.2017 comisia declară «Admis» candidatul înscris prof. dr. Dorobăţ Carmen- Mihaela“, se precizează în constatarea comisiei de concurs.

Potrivit dr. Lucian Indrei, preşedintele comisiei de concurs, respectiv al Consiliului de Administraţie al spitalului, dosarul candidatului Dorobăţ a îndeplinit toate cerinţele aprobate de Consiliul Judeţean în metodologia de concurs. „Comisia s-a întrunit şi a verificat dosarul candidatului, respectiv dacă acesta respectă condiţiile de participare şi cerinţele din metodologia de concurs – aşa cum au fost ele aprobate de Consiliul Judeţean, principalul ordonator de credite al unităţii medicale. Comisia a concluzionat că se respectă cerinţele şi prin urmare candidatul a fost declarat admis la această probă eliminatorie. În continuare, concursul se va desfăşura conform calendarului anunţat“, a arătat dr. Lucian Indrei. Consiliul de Administraţie al Spitalului de Infecţioase organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de manager în perioada 4-14 septembrie.

Etapa de susţinere şi de evaluare a proiectului de management se va desfăşura la sediul spitalului joi, 14 septembrie. Profesorul Carmen Dorobăţ, medic judecat pentru luare de mită, complicitate la luare de mită şi fals intelectual, a precizat că se consideră suficient de bine pregătită în domeniul managementului, încât ar putea candida la orice alt concurs pentru aceeaşi poziţie. „Cred că am pregătirea necesară şi pot candida la orice alt concurs pentru această funcţie“, a precizat profesorul Dorobăţ, în prezent manager interimar al spitalului.

 

 

Comentarii