UPDATE O fată de 15 ani şi o gravidă, la spital în stare gravă în urma unor accidente

marți, 27 august 2013, 09:54
2 MIN
 UPDATE O fată de 15 ani şi o gravidă, la spital în stare gravă în urma unor accidente

Două accidente rutiere grave produse ieri la amaiză în Iaşi au băgat în spital cinci persoane. Printre acestea sunt o gravidă şi o tânără în vârstă de 15 ani.

UPDATE

Adolescenta de 15 ani accidentată la Hălăuceşti a fost transferata la Spitalul de Pediatrie, sectia de Terapie Anestezie fiind în continuare în stare gravă. Gravida din al doilea accident este într-o stare mai bună având doar fractură de antebraţ. Şoferii implicaţi în cel două accidente au fost externaţi

TEXT APARUT IN PAGINILE ZIARUL DE IASI

Ultima se află în comă la spital, fiind ventilată mecanic. Tânăra de 15 ani a coborât dintr-un microbuz care oprise în zona localităţii Hălăuceşti, apoi a traversat în fugă strada prin spatele mijlocului de transport. În câteva momente, a fost lovită de un autoturism Ford Fiesta care nu a fost observat de aceasta deoarece apăruse din spatele microbuzului. Forţa impactului a aruncat fata într-un şanţ. Pentru a salva viaţa ei, cei de la SMURD au trimis elicopterul, care a transportat-o la Iaşi la Spitalul de Neurochirurgie. „Tânăra prezenta un hemton cranio-cerebral sever, multiple contuzii şi leziuni. Ea se află în stare gravă, adică în comă, fiind ventilată şi intubată mecanic“, au precizat medicii de la spital. Poliţiştii au precizat că şoferul autoturismului Ford Fiesta circula regulamentar, iar şoferul a fost surprins de apariţia tinerei de după microbuz. „Şoferul în vârstă de 25 de ani conducea regulamentar pe partea carosabilă opusă microbuzului care oprise.

Conducătorul maşinii a fost testat cu alcooltestul, dar nu consumase alcool. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Al doilea accident a avut loc în jurul orei 16, când şoferul unei Dacii papuc care circula cu viteză, într-o curbă care nu avea vizibilitate din cauza vegetaţiei, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un Volkswagen. Toate cele patru persoane din Dacie, inclusiv o femeie gravidă, au fost transportate la spital de mai multe echipaje SMURD. Accidentul a avut loc la intrarea în localitatea Ciurea. „Poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident produs pe fondul vitezei. Pe numele şoferului Daciei a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Acesta nu consumase alcool“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Comentarii