VIDEO Cei mai mari mâncători de hot-dogs din lume se înfruntă la New York, de Ziua Independenței

vineri, 04 iulie 2014, 11:12
2 MIN
 VIDEO Cei mai mari mâncători de hot-dogs din lume se înfruntă la New York, de Ziua Independenței

Ca în fiecare an de ziua naţională a Statelor Unite, Ziua Independenţei, cei mai mari mâncători de hot-dog din lume concurează vineri, la New York, în speranţa de a bate noi recorduri.

Şaptesprezece bărbaţi şi 13 femei vor înghiţi în decurs de 10 de minute cât mai mulţi hot-dogs în faţa a mii de spectatori.

Concursul, desfăşurat în aer liber în Coney Island, "indiferent de vreme", a fost precedat joi de foarte oficiala ceremonie de cântărire a campionilor, la Primăria din New York, în prezenţa primarului Bill de Blasio, relatează France Presse.

Dintre femei, se remarcă Sonya Thomas, de 46 de ani, campioană mondială în 2012 și 2013 după ce a ‘halit’ 45, respectiv 36,75 hot-dogs. Anul acesta, principala ei rivală este Miki Sudo, de 28 ani, potrivit AFP.

Pentru Sonya Thomas, de 1m67 şi 45 de kilograme, americancă de origine sud-coreeană, supranumită ‘văduva neagră’ pentru că a învins de mai multe ori bărbaţi, nu e mare lucru să stabilească un record mondial, în condiţiile în care deţine 23 de astfel de titluri.

Ea este campioană a lumii la mâncatul de fasole albă în sos tomat (3.82 de litri în 2 minute şi 47 secunde), homar (44 de homari în 12 minute) şi stridii, cu 47 de duzine (564) în 8 minute, potrivit Major League Eating (MLE), care supervizează toate competiţiile alimentare profesionale.

La bărbaţi, californianul Joey "Jaws" ("fălci") Chestnut, 30 de ani, 1m82 şi 102 kilograme, este de şapte ani un câştigător de neînvins. El a bătut recordul anul trecut mâncând 69 de hot-dogs. Anul acesta, principalul său rival este din categoria pană – Matt Stonie, 22 de ani, 1m72 şi 54 de kilograme. "Ştiu că-l pot bate", a spus acesta din urmă, liniştit.

În acest caz, Chestnut se poate consola cu cele 31 de recorduri mondiale pe care le deţine, între care cele de cel mai mare mâncător de îngheţată (7 litri de îngheţată de vanilie în 6 minute) şi ouă fierte (141 în 8 minute). (Agerpres)

Comentarii