VIDEO: Un băieţel de 8 ani a primit două mâini cu ajutorul unor medici de excepţie

miercuri, 29 iulie 2015, 14:21
1 MIN
 VIDEO: Un băieţel de 8 ani a primit două mâini cu ajutorul unor medici de excepţie

Unui băiat de opt ani din Statele Unite i s-au grefat ambele mâini, intervenţia constituind o premieră mondială pentru un copil, a anunţat spitalul de pediatrie din Philadelphia unde a avut loc operaţia. Băiatul, Zion Harvey, din Baltimore, avea mâinile şi picioarele amputate şi suferise o grefă de rinichi în urmă cu câţiva ani în urma unei grave infecţii.

Cele două mâini şi antebraţul transplantate provin de la un donator. Copilul merge în prezent cu proteze şi, potrivit medicilor, a învăţat să mănânce, să scrie şi chiar să joace jocuri video fără mâini. Dar acum le-a spus că aşteaptă cu nerăbdare să poată arunca o minge cu noile sale mâini.

Operaţia, efectuată recent de o echipă medicală multidisciplinară de 40 de persoane, a durat peste zece ore, a precizat spitalul. Echipa, împărţită în patru unităţi, a utilizat mai întâi plăcuţe şi şuruburi pentru a fixa oasele, reconectând apoi arterele şi venele. Odată circulaţia sanguină restabilită, chirurgii au conectat tendoanele şi muşchii şi apoi nervii.

gandul.info

 

 

Comentarii