Viscolul dă bătăi de cap în continuare şcolilor din judeţ: vacanţă prelungită în 22 de unități

joi, 08 ianuarie 2015, 02:56
3 MIN
 Viscolul dă bătăi de cap în continuare şcolilor din judeţ: vacanţă prelungită în 22 de unități

În unităţile şcolare respective elevii nu au putut ajunge din cauza condiţiilor meteo foarte dificile.

Dacă zilele trecute existau doar cazuri izolate la patru şcoli, unde elevii ori profesorii navetişti nu au putut ajunge la ore, în cursul zilei de ieri, situaţia s-a agravat. În total, sunt 22 şcoli unde cursurile s-au suspendat ori unde profesorii şi-au făcut orele cu doar câţiva elevi. Mai jos pre­zentăm câteva exemple.

În localitatea Cucuteni, la Şcoala Gim­nazială „Petru Poni“, 14 elevi de clasele I-IV şi trei copii de grădiniţă nu au putut fi aduşi la şcoală cu microbuzul şcolar. Este vorba de elevii din satul Bărbăteşti, drumul din sat fiind impracticabil din cauza viscolului. Între timp, situaţia s-a rezolvat şi drumul a fost deszăpezit. În  localitatea Ruginoasa, la Şcoala Gimnazială Rediu, 36 de elevi au stat ieri acasă.

„Elevii din satul Vascani nu au putut fi aduşi la şcoală cu microbuzul şcolar, drumul fiind impracticabil din cauza viscolului. Primarul a luat legă­tura cu Prefectura Iaşi pentru trimiterea unei freze“, a specificat Sabina Manea, purtătorul de cu­vânt al Inspectoratului Şcolar Ju­deţean Iaşi (ISJ).

De la Liceul Tehnologic din Cristeşti, alţi 20 de elevi au stat ieri acasă, deoarece microbuzul nu a putut intra în satul Homiţa. Între timp, şi aici drumul s-a deszăpezit. O situaţie deosebită se află la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Todireşti, unde orele au fost suspendate de ieri-dimineaţă. Este vorba de 211 elevi din ciclul primar şi preşcolar care nu au putut ajunge la şcoală, toate drumurile fiind blocate.

Tot în comuna Todireşti, alte cinci şcoli, dintre care două arondate, s-au confruntat cu imposibilitatea elevilor de a ajunge la şcoală. Este vorba de şcolile din Stroieşti, Băiceni, Şcoala Primară nr. 2 din Todireşti, Grădiniţa cu program prelungit nr. 3 şi Grădiniţa cu program normal nr. 1. La aceste şcoli, 115 elevi de clasele I-IV şi 128 de preşcolari nu au mai venit la şcoală în cursul zilei de ieri. În comuna Hărmăneşti, alte trei şcoli au întâmpinat aceleaşi probleme. La Şcoala Gimnazială „Ion Hăulică“ din Ipatele, 40 de elevi nu au putut fi aduşi la şcoală din satul Cuza Vodă, din cauza drumului blocat de viscol.

Tot drumuri blocate de viscol au fost ieri-dimineaţă şi la Drăguşeni, unde 149 de elevi de clasele I-VIII şi 26 de preşcolari au fost anunţaţi să stea acasă. Ultimele două şcoli unde s-au anulat cursurile ieri sunt în localitatea Miro­neasa. Este vorba de Şcoala Gim­nazială şi Şcoala Primară, unde alţi 375 de elevi nu au făcut ore. „Drumul Scânteia-Mironeasa este blocat, nu s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire şi cadrele didactice navetiste nu au putut ajunge la şcoală. La ciclul primar, cursurile se desfăşoară normal, cadrele di­dactice fiind din localitate. La Şcoala Primară nr. 3 este vorba de 3 clase care au cursurile suspen­date, cadrele didactice fiind nave­tiste“, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al ISJ.

Ministerul Edu­caţiei a transmis opiniei publice că în mai multe judeţe din ţară cursurile sunt suspendate, iar orele vor fi recuperate în perioada următoare după un gra­fic de recuperare a materiei aprobat de inspectoratele şcolare judeţene. 

Comentarii