Ca sa scape de cei pe care ii inselase, un escroc a sarit de la etajul doi

marți, 05 septembrie 2000, 23:00
4 MIN
 Ca sa scape de cei pe care ii inselase, un escroc a sarit de la etajul doi

In timp ce se afla in curtea Politiei Judetene, cu gindul de a-si scoate pasaport, galateanul Emilian Patrulescu a auzit cum un individ sustinea sus si tare ca poate face rost mai repede de actul respeciv, contra unei sume de bani. Necunoscutul, despre care avea sa afle mai tirziu ca se numeste Mircea Andrei, afirma ca reuseste acest lucru deoarece o cunoaste pe fina sefului Serviciului Pasapoarte. Ca sa fie mai convingator, individul s-a intors insotit de o femeie, pe care a recomandat-o drept fina colonelului Duret. Gindindu-se ca doar asa isi va obtine mai repede pasaportul, Patrulescu a intrat in vorba cu necunoscutul si au hotarit sa incheie "afacerea". Pentru ca nu avea la el nici un leu, barbatul a plecat acasa si a cerut mamei sale si concubinului acesteia, cetatean italian, 100.000 lire italiene, atit cam cit ii ceruse individul. Cu banii in buzunar, tinarul s-a intors la politie si le-a inminat valuta celor doi.
Atit "fina" colonelului Duret cit si insotitorul sau au disparut imediat din zona, nu inainte de a-i spune lui Patrulescu ca va primi pasaportul peste citeva ore si ca ar fi mai bine sa se intilneasca in fata sediului SRI. Potrivit politistilor, cei doi au schimbat lirele la firma Agatour si au impartit banii, Mircea Andrei primind suma de 600.000 de lei.
Ancheta pe cont propriu
Nerabdatori, Emilian Patrulescu, mama si concubinul acesteia s-au infiintat la ora stabilita in fata la SRI, dar dupa citeva minute bune de asteptare si-au dat seama ca au fost trasi pe sfoara. Spre norocul lor, cei trei au zarit-o pe femeia ce le fusese recomandata drept fina colonelului Duret, care a intrat in scara unui bloc. Oamenii au luat-o pe urmele ei si au batut apoi la usa sefului de scara ca sa-i afle numele. Aflind ca individa trecea periodic pe la unul dintre apartamente, oamenii s-au dus la Sectia II si au reclamat ceea ce li se intimplase. "Pina sa vina oamenii legii, cei trei s-au intors din nou la acel bloc si au asteptat sa se intoarca acel individ care intermediase tranzactia. Cind acesta a aparut, reclamatii s-au luat dupa el si au batut la usa apartamentului unde el intrase. Dupa ce le-a deschis usa si a vazut cine il cauta, individul a sarit de la etajul II", ne-a declarat purtatorul de cuvint al IPJ Galati, maiorul Ion Maris. Aceeasi sursa sustine ca barbatul a fost transportat la spital chiar cu duba politistilor care intre timp au ajuns in zona. "Pe drum insa individul, identificat drept Mircea Andrei, a reclamat ca se simte rau. A fost dat jos din duba si urcat intr-un taxi alaturi de pagubitul Patrulescu, care l-a insotit la spital. Din declaratiile partii vatamate, Mircea Andrei ar fi incercat sa sara chiar din taxi, insa a fost prins la timp", sustine maiorul Maris.
"Am fost victima unei agresiuni"
Internat in Sectia Ortopedie cu bratul si piciorul drept fracturat, Mircea Andrei ne-a declarat ca el a fost victima unei agresiuni. "In acea zi ma aflam pe balcon si fumam o tigara si m-am trezit la un moment dat in casa cu trei indivizi, dintre care unul (Emilian Patrulescu) m-a luat de gulerul camasii si m-a intrebat unde a fugit Constanta cu banii lui. In timp ce ma brusca, m-am dezechilibrat si am cazut de la etaj. Am fost luat de politisti cu un ARO si mi-au spus ca ma duc la spital, dar la o intersectie m-au dat jos si mi-au spus sa ma descurc. In timp ce ma tiram pe ciment, Emilian Patrulescu, mama acestuia si italianul au venit cu un taxi si m-au dus la spital", sustine Mircea Andrei. Intrebat de reporterii nostri daca are vreo condamnare, individul a negat, insa politistii spun ca acesta are un cazier bogat.
Caziere "bogate"
Cercetarile efectuate de politisti au scos la iveala ca atit Mircea Andrei cit si "fina" colonelului Duret, identificata fiind Constanta Cernea, au la activ mai multe infractiuni. "Numitul Andrei Mircea a fost condamnat de multe ori pentru furt, a fost liberat in noiembrie 1994 si mai are de executat 279 de zile. Constanta Cernea a fost condamnata la un an de inchisoare pentru uzurpare de calitati oficiale, liberata in decembrie 1996, apoi condamnata la patru ani si zece luni de detentie pentru trafic de influenta, raminind neexecutate 887 de zile", sustine maiorul Maris. Aceeasi sursa afirma ca cei doi au fost audiati si ca acest caz se afla inca in cercetari. (Cristina SARBESCU, Gianina IORDACHE)

Comentarii