Admiterea computerizata a lasat elevi pe dinafara

vineri, 14 iulie 2006, 23:12
3 MIN
 Admiterea computerizata a lasat elevi pe dinafara

„Repartizarea din aceasta etapa a fost mult mai reusita fata de anii trecuti. Din pacate, zece elevi care nu au completat suficiente optiuni nu au fost admisi. Am inceput deja pregatirile pentru urmatoarea etapa a admiterii computerizate. Mai sint locuri libere, iar elevii isi pot corecta greselile facute la prima repartizare”, a spus Dorina Drexler, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt. Zece elevi, din care unul absolvent al unei scoli din Iasi, nu au fost repartizati la nici un liceu. Cea mai mare medie de admitere a unuia dintre picati este 7.04, iar cea mai mica medie a fost 6.08, ambele note permitindu-le, totusi, elevilor sa intre la un liceu.
Pentru a doua etapa a admiterii computerizate au ramas citeva sute de locuri necompletate, cele mai multe fiind la Scoala de Arte si Meserii. Singurul liceu unde nu a mai ramas, dupa aceasta repartizare, nici un loc neocupat este Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Sabaoani. La Colegiul National „Roman-Voda” au ramas libere, la filologie, romana-franceza, doua locuri. La Colegiul Tehnic „Danubiana” s-au ocupat toate locurile la liceu, singurele locuri ramase libere fiind la Scoala de Arte si Meserii (SAM). La SAM – industrie alimentara, mai sint libere 26 de locuri. La SAM turism si alimentatie mai sint libere 51 de locuri. La Colegiul Tehnic „Miron Costin” mai sint libere locuri tot numai la SAM. Astfel, la profilul mecanica mai sint libere doua locuri. La profilul turism si alimentatie mai sint disponibile 18 locuri. La Grupul Scolar Industrial Constructii de Masini, la SAM, la mecanica mai sint libere 27 de locuri. Tot la SAM, dar la specializarea electric mai sint libere 28 de locuri. La liceu mai sint doua locuri neocupate la specializarea tehnic. La Grupul Scolar „Vasile Sav” au ramas libere numai locuri la SAM. Astfel, la specializarea electric sint 25 de locuri libere, iar la electronica si automatizari mai sint libere 28 de locuri. La Grupul Scolar Industrial Materiale de Constructii mai sint libere doar locuri la SAM. La specializarea mecanica, mai sint 27 de locuri, la materiale de constructii mai sint libere 28 de locuri. La constructii, instalatii si lucrari publice mai sint libere 21 de locuri. La electromecanica nu s-au ocupat 27 de locuri. La industrie textila si pielarie mai sint libere 28 de locuri, iar la electric mai sint alte 28 de locuri. De asemenea, alte citeva sute de locuri au ramas neocupate la SAM-urile din mediul rural.
Absolventii din aproape toate judetele Moldovei au ales sa se inscrie la liceele romascane. Cei mai multi elevi „stranieri” provind din Iasi. Primii doi elevi care au ales sa dea admiterea in liceele romascane provin din judetul Harghita si au medii de 9.68, respectiv 9.63. In total, din acest judet s-au inscris noua elevi. Cei mai multi absolventi de generala vin din Iasi, 58 elevi si Suceava – 20 de candidati. Trei elevi vin din judetul Vaslui, 11 din Bacau, doi din Bucuresti, unul din Timis, unul din Vrancea si unul din Mures. Din cei 109 elevi care provin din alte judete si s-au inscris la liceele nemtene, doar un elev nu a reusit sa fie repartizat.
Cele mai mari medii de admitere s-au inregistrat la liceele din Piatra Neamt, care se claseaza pe primele cinci locuri in topul elevilor cu cele mai mari medii de admitere. Cea mai mare ultima medie de admitere s-a inregistrat la profilul stiinte sociale a Colegiului National „Petru Rares” din Piatra Neamt, unde ultimul elev admis a avut medi 8.93. In topul specializarilor ordonate dupa ultima medie, locul sase si sapte este ocupat de Colegiul National „Roman-Voda”, la matematica-informatica ultima medie fiind 8.76, iar la filologie 8.73. Urmatorul liceu cu media ultima cea mai mare este Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Sabaoani, specializarea matematica informatica, ocupind locul 22 pe judet, cu ultima medie 8.20. Pe locul 27 in aceasta ierarhie se afla Grupul Scolar „Vasile Sav”, cu ultima medie 7.84, la specializarea tehnic. Colegiul Tehnic „Miron Costin” este pe locul 29 pe judet, la matematica-informatica ultima medie a fost 7.75. Urmatorul loc este ocupat de Grupul Scolar Industrial Materiale de Constructii, la specializarea stiinte ale naturii ultima medie fiind 7.74. Colegiul Tehnic „Danubiana” s-a clasat pe locul 47, la matematica-informatica ultima medie fiind 7.33. Urmatorul loc este ocupat de Grupul Scolar Constructii de Masini se afla pe locul 53, la SAM mecanica ultima medie fiind 6.98. Topul a fost efectuat pe cele 140 de specializari ale fiecarui liceu din judet, inclusiv Scoli de Arte si Meserii.6.08, ambele note permitindu-le, totusi, elevilor sa intre la un liceu.

Comentarii