„Emil Bazga & Friends“, in aceasta seara, la Club RS

marți, 18 septembrie 2007, 19:34
2 MIN
 „Emil Bazga & Friends“, in aceasta seara, la Club RS

In aceasta seara, de la ora 20.00, in Club RS este programat un concert de jazz de exceptie prin numele inscrise pe afis. Invitatul serii, Emil Bazga, care locuieste la New Jersey de mai multi ani, va cinta alaturi de Ion Baciu jr., varul sau Cosntantin Bazga si Lucian Maxim.

„Va fi mai mult un jam session, insa sint convins ca va iesi foarte bine", spune Ion Baciu jr., care a mai cintat, acum mai bine de doi ani, cu trompetistul Emil Bazga. Acesta a cintat pe parcursul anilor cu numerose personalitati ale jazzului romanesc, dar  si international, precum Jimmy Cobb, Ray Charles, Paquito D’Rivera, Rick Dellarata, Michael T.A. Thompson, Chris Sullivana.

El a fost, timp de opt ani, membru al Big Band-ului Radio Bucuresti. Chiar daca a cintat alaturi de nume mari, fiindu-i apreciat talentul, Emil Bazga a tinut sa isi completeze studiile muzicale, asa ca a urmat cursurile Conservatorului din Malmo, Suedia. Au urmat studii masterale de jazz la Hanover Music in Germania si si-a dat doctoratul in New Jersey, oras in care este stabilit de mai multi ani.

Pasiunea pentru jazz i-au adus si numeroase premii, dintre care „Jazz Podium", obtinut acum patru ani in Germania, premiul „Musikstipendium", in Suedia si „Jeunes Musicale", in Romania.

Evenimentul din aceasta seara, „Emil Bazga & Friends", este, asa cum mentioneaza organizatorii, Fundatia Culturala „Timpul", primul dintr-o serie de spectacole dedicate muzicii live, la care vor fi invitate nume cunoscute din jazzul romanesc.

Comentarii