Cum se obtine si la ce foloseste otetul din mere

vineri, 29 august 2008, 16:24
2 MIN
 Cum se obtine si la ce foloseste otetul din mere

Alimentele sint remedii universale, deoarece poarta in ele pe linga forta naturii un univers intreg de sentimente umane. Felul in care vom privi alimentele le va face pentru noi un remediu miraculos sau doar obisnuitii "combustibili".

Otetul din mere retine din mar mineralele: fosforul, clorul, sodiul, magneziul, calciul, fierul, siliciul si alte elemente asociate cu potasiul. De aceea otetul din mere este un aliment dietetic si terapeutic fiind folosit in diverse afectiuni.

Cum putem obtine acest otet? Cinci kg mere se spala, se dau pe razatoare cu tot cu cotor si se pun intr-un borcan de 10-12 litri. Peste ele se toarna cinci litri de apa fiarta si lasata sa se raceasca. Apa se pune peste mere calduta. Se mai adauga 100 ml miere de albine la fiecare litru de apa.

Se lasa la macerat 10 zile in vasul descoperit si la intuneric. Dupa aceasta perioada amestecul se strecoara si se mai adauga 100 ml miere de albine la litrul de lichid filtrat obtinut. Se acopera cu un tifon si se mai lasa inca 40-60 de zile, pina cind otetul s-a limpezit. Se scoate incet si se trage in sticle de 500 ml. Acest otet se pastreaza la rece. Daca dorim sa urgentam obtinerea otetului atunci se mai adauga 20 g drojdie si 20 g piine neagra la litrul de apa. Otetul de mere obtinut se poate tine cura cu otet dar acesta poate fi utilizat si la salatele de cruditati in loc de otetul din vin.
Nu exista o perioda anume pentru a tine cura. Deoarece organismului trebuie sa i se asigure zilnic ratia de acizi organici pentru a preveni cresterea reactiei alcaline a singelui aceasta poate fi facuta tot timpul. Dimineata se iau 2 lingurite de otet de mere in amestec cu apa dintr-un pahar. Se bea incet in timp de 20 de minute.

Indicatii terapeutice sint multiple: varice, intoxicatii alimentare, migrene, hipertensiune, obezitate, arteroscleroza, nevroze, insomnii, sclerozele tesuturilor si a vaselor de singe, anchiloza articulara, epidemii, oboseala cronica, zona- zoster, graviditate, complicatii post-graviditate, dureri musculare si articulare.

Comentarii