O picatura de vitalitate pentru organism cu ajutorul sucurilor de legume

vineri, 22 februarie 2008, 19:12
3 MIN
 O picatura de vitalitate pentru organism cu ajutorul sucurilor de legume

Consumul continuu de alimente gatite duce, progresiv, la degenerarea celulelor si al tesuturilor, si instalarea batrinetii. Chiar daca la inceput nu se observa aceste schimbari, incet apar ridurile, pielea devine flasca, durerile reumatismale se instaleaza mai intii la incheituri. Este inceputul acestui fenomen care duce si la imbatrinirea organelor interne.

Pentru intirzierea imbatrinirii organelor alimentatia trebuie sa contina legume si fructe in stare proaspata. Acestea trebuie consumate zilnic deoarece nu exista nici o doctorie care sa poata furniza singelui ceva care sa fie folosit de organism pentru refacerea sau regenerarea celulelor si tesuturilor.

Ce stim si ce nu stim despre sucurile din legume?

Sucurile de de legume sint regeneratoare si reconstructoare pentru corp. Acestea, cit sint proaspete si crude, au in componenta lor aminoacizi, minerale, saruri minerale, enzime, vitamine si apa vie. Partea vitala a legumelor este in fibre fapt care trebuie luat in seama atunci cind se face meniul unei familii.

Dar, cercetarile in acest domeniu au aratat ca functiile corpului omenesc trebuie sa fie hranite cu alimente crude. De aceea mesele zilnice trebuie sa contina salate, sucuri proasptete de legume sau fructe. Sucurile de legume proaspete sint foarte necesare organismului ca si suplimente in orice tip de alimenattie.

Pentru cei cu o viata dezordonata aceste sucuri sint de cel mai mare folos pentru ca dau corpuluia limente active si vitaminele lipsa din alimentatia gatita si conservata.

Principalele sucuri de legume

Sucul de morcov, telina, patrunjel si andive este hranitor ai nervilor optici si sistemul muscular. Datorita faptului ca au o cantitate mare de vitamina A sucul de morcov, telina si andicve este de un real folos in astm, guturai, raceli si gripa. Sucul de telina si patrunjel sint folositoare in anemie si tulburarile cardiace. Prin excelenta sucul de andive stimuleaza functiile bilei si este foarte bun in afectiunile ficatului.

Sucul de salata verde sau marole contine foarte mult fier, magnezi si clorofila. Fierul, element activ in corp, este foarte necesar pentru buna fucntionare a aparatului sanguin. Magneziul vitalizeaza nervii si vcelulele plaminilor. De asmenea acest suc ajuta la mentinerea fluiditatii singelui si la functionaea normala a intregului metabolism. In combinatie cu morcovul calitatile salatei verzi sint aplificate si completate prin adaosul de vitamina A si sodiu. Acestea ajuta la fixarea calciului si asimilarea lui in corp. Consumul de suc de spanac, salata verde si morcov este hrana pentru nervi si pentru par. Sucul de laptuca are recomandari in tuberculoza, tulburari psihice si este bun in alimentatia sugarilor impreuna cu sucul de morcovi.

Guliile au un continut foarte mare de calciu, acesta ajungind pina la 50% din totalul mineralelor si sarurilor continute. Este excelent pentru copii, anemici si cei cu lipsa de calciu. Sucul de gulie impreuna cu morcovi si papadie este un remediu 100% natural excelent pentruintarirea oaselor.

Sucul de morcov este cel mai indicat suc pentru orice virsta, incepind cu sugarii. Are ca un prim efect normalizarea functiilor intregului organism. Este foarte bogat in vitamina A fiind de un pretios ajutor in mentinerea structurii osoase a dintilor. Sucul de morcovi produce o curatire a fiatului de multe ori producindu-se diferite stari de suferinta si chiar o ingalbenire a pielii. Acestea sint reactii ale corpului care incepe sa elimine toxinele. Acest suc este considerat cea mai buna hrana pe care o poate capata corpul.

Sucul de cartofi este plin de zaharuri naturale, dar prin fierbere acestea se transforma in amidon. De aceea carnea nu trebuie asociata niciodata cartofului in alimentatie. Sucul din cartofi cruzi este folositor in curatirea petelor pielii datorita substantelor continute: potasiu, sulf, fosfor, clor. Avind un gust greu digerabil poate fi amestecat cu orice alt tip de suc. Recomandat diabeticilor iar in amestec cu telina si morcovi este de un real folos celor cu tulburari gastrice.

Hreanul are un continut ridicat de ulei volatil, foarte puternic. Poate fi consumat razuit in amestec cu putina zeama de lamiie. Ajuta la dizolvarea mucozitatior si sinusurilor fiind de un real ajutor in combaterea gripelor si racelilor. Hreanul este un foarte bun diuretic insa nu trebuie asociat cu otetul.

Din punctul de vedere al alimentatiei, daca nu ne putem hrani cu alimente crude, totusi utilizarea sucurilor din legume si fructe cit mai mult este esentiala pentru a trai cit mai bine si a avea o viata cit mai buna. In urmatoarele saptamini vom prezenta importanta alimentara si al altor legume precum si retete recomandate in diverse afectiuni.

Comentarii