Drept la munca refuzat unui angajat de la „Mavromati”

miercuri, 26 ianuarie 2011, 22:46
2 MIN
 Drept la munca refuzat unui angajat de la „Mavromati”

In iunie 2009, barbatul a fost concediat disciplinar, pe motiv ca ar fi aprobat plata unor sporuri, pe care, de altfel, angajatii le-ar fi obtinut in instanta. Motivul real ar fi, insa, altul. "Am anuntat conducerea de la acea data ca am observat mai multe salarii marite fara un temei legal. Apoi mi s-a restrictionat accesul la documente si la arhiva si ulterior am fost concediat", a precizat Stelian Aivancesei.

Barbatul si-a recastigat postul in instanta, fiind reangajat pe 13 noiembrie 2009. A doua zi a fost concediat din nou, postul fiind desfiintat. A urmat un nou proces si o noua victorie pentru salariat.  Si de aceasta data, conducerea a desfiintat postul. "Ma prezentam la munca, asa cum era decizia instantei. Peste noapte imi ocupau biroul cu alt angajat, imi luau calculatorul sau imi taiau cablul la internet. Faceau tot posibilul sa ma impiedice sa muncesc", a aratat Stelian Aivancesei.

Ultima sentinta in favoarea salariatului a fost data pe 24 noiembrie 2010. "Tribunalul apreciaza ca decizia de concediere a fost emisa in scop sicanator tocmai pentru a-l impiedica pe reclamant sa-si desfasoare raporturile de munca", se arata in sentinta.

Mai mult, in premiera pentru un proces intre un angajat al statului si unitatea la care lucreaza, acesta a primit si daune morale, in valoare de 1.000 de lei, el reprezentandu-se singur in instanta. Conducerea unitatii sanitare refuza sa-i permita sa munceasca, acesta fiind informat ca va primi acasa un raspuns la o decizie executorie a instantei.

 

Sursa: Monitorul de Botosani

Comentarii