Dupa doua zile de inscrieri, zece specializari ale USV si-au completat locurile bugetate

miercuri, 18 iulie 2012, 21:28
3 MIN
 Dupa doua zile de inscrieri, zece specializari ale USV si-au completat locurile bugetate

Primele doua zile alocate inscrierilor din cadrul sesiunii de vara a admiterii au confirmat faptul ca optiunile generatiei 2012 in ceea ce priveste orientarea profesionala coincid in mare masura cu cele ale absolventilor din anii precedenti. Astfel, in topul preferintelor candidatilor, lideri detasati sunt specializarile Calculatoare, Kinetoterapie si motricitate speciala, Finante banci, Administratie publica, Management, Contabilitate, Drept sau Pedagogie.

Dupa doua zile de la startul admiterii, sunt inregistrati 690 de inscrisi, un numar dublu fata de primele doua zile ale sesiunii de admitere de anul trecut. Majoritatea candidatilor inscrisi si-au exprimat doua sau mai multe optiuni de studiu, insumand un total de 1524 de optiuni exprimate.

Parte din specializarile mentionate au adunat deja mai multi inscrisi decat numarul locurilor bugetate pentru anul academic 2012- 2013.

Pentru Kinetoterapie si motricitate speciala de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport deja se poate vorbi de concurenta dat fiind faptul ca pentru a prinde unul din cele 17 locuri bugetate, dupa doua zile, pentru specializarea mentionata, figura un numar de 38 de inscrisi.

Scenariu asemanator si pentru Inginerie si management in alimentatie publica si agroturism, unde 13 bacalaureati deja si-au depus dosarele, desi numarul locurilor bugetate este doar cinci.

La mare cautare printre absolventi s-a dovedit a fi si specializarea Calculatoare din cadrul Facultatii de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor unde numarul candidatilor deja a ajuns la 45. 41 de locuri subventionate de la bugetul de stat sunt disponibile pentru aceasta specializare, in anul universitar 2012- 2013. La Facultatea de Istorie si Geografie, pentru specializarile Geografia turismului si Asistenta sociala, numarul absolventilor care au optat pentru aceste directii de studiu depaseste cifra de scolarizare aferenta locurilor finantate de stat.

Contabilitate si informatica de gestiune, Administarea afacerilor si Drept sunt programele de studii cele mai ‚vanate’ ale Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica, pentru acestea inregistrandu-se deja mai multe candidati decat locurile finantate de stat.

Zece absolventi ai ciclului liceal sunt dornici sa devina studenti ai Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii, specializarea Comunicare si relatii publice, in conditiile in care sunt disponibile doar sapte locuri subventionate de la bugetul de stat, la care se adauga 43 de locuri in regim de plata, ce-i drept, acestea nefiind foarte cautate de candidati.

Printre specializarile care inregitreaza deja mai multi candidati decat locuri bugetate se numara si Ecologia si protectia mediului din cadrul Facultatii de Silvicultura, unde deja opt candidati vaneaza unul din cele sase locuri bugetate.

Aproape 150 de dosare depuse pentru ID si pentru programele de master

97 de absolventi au optat pentru a urma unul din programele de licenta propuse de USV, la forma de invatamant „ID", in total exprimandu-se un numar de 181 de optiuni.

Cei mai multi candidati au optat pentru specializarile Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica, unde, in primele doua zile, s-au inscris  76 de candidati. Adresabilitate mai ridicata din partea bacalaureatilor s-a inregistrat pentru specializarile Administratie publica, Administrarea afacerilor si Contabilitate si informatica de gestiune.

Pentru programele de studii de masterat ale USV au optat 50 de candidati, in total, inregistrandu-se un numar de 106 optiuni. 32 licentiati au trecut pragul Facultatii de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor in vederea inscrierii la unul din programele de studii de masterat, cei mai multi optand pentru specializarile Sisteme moderne pentru conducerea proceselor energetice si Stiinta si ingineria calculatoarelor.

Pentru specializarile de masterat ale Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica au fost depuse 13 dosare, pentru Stiinte ale Educatiei au fost depuse trei dosare iar pentru Litere si Stiinse ale Comunicarii au fost depuse doua dosare.

Reamintim ca admiterea 2012 se desfasoara in doua sesiuni: 16 – 31 iulie si 6 – 21 septembrie 2012. Informatii suplimentare pot fi gasite la adresa http://www.admitere.usv.ro/. (Adelina TALPALARIU)

Comentarii