Capusa a devenit iesean

miercuri, 04 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Capusa a devenit iesean

Dupa indelungi aminari, FCM Poli Iasi a reusit, in sfirsit, sa-l achizitioneze pe experimentatul atacant bacauan Giani Capusa, acesta ajungind deja in Iasi in cursul serii de ieri. Prezent ieri la Bacau, Costel Radeanu, membru in Consiliul de Administratie al gruparii iesene a platit deja avansul de 5 000 $ din acest transfer; in paranteza fie spus acesti bani au fost dati de Liviu Botez, un membru discret al CA, care, in contrapartida, il va gaja pe juniorul Paduret cel ce, de mai multa vreme, se pregateste alaturi de echipa mare din Copou. Capusa va fi legitimat la inceputul saptaminii viitoare, cind incepe perioada de mini-mercato, el urmind sa debuteze la Poli simbata viitoare, la meciul de la Cimpulung, cu ARO.
Desi se astepta sa fie rezolvata si situatia dreptului de joc al actualului antrenor secund al lui Poli, Danut Munteanu, conditiile puse de Gheorghe Chivorchian, presedintele divizionarei A, au fost de neacceptat. Astfel, lui Munteanu i s-a promis ca i se va da drumul sa joace pina in vara la Iasi (nemaicerindu-se bani in plus fata de pretul cerut pe Capusa), daca actualul "secund" al lui Cimpeanu va semna un contract de jucator pe inca doi ani cu echipa de pe malurile Bistritei. Clauzele acestui acord au fost insa aproape incredibile: daca semna, Munteanu se obliga ca la Bacau sa primeasca doar salarii si prime in ipoteza in care juca, fara nici un ban la contract, iar in cazul in care se apuca de antrenorat sau se lasa de fotbal trebuia sa plateasca bacauanilor 30 000 $!!! Totusi, Poli spera ca acest caz sa nu fie definitiv compromis, existind sperante pentru indulcirea divizionarei A.
O alta bomba care ar putea apare in Copou ar putea fi legitimarea fundasului de marcaj bacauan Vasile Ardeleanu, victima agresiunii lui Lacatus la celebrul meci Steaua – Bacau. Deja s-au purtat unele discutii in aceasta directie, raminind de vazut daca vor exista pirghiile necesare concretizarii acestui posibil nou transfer pe ruta Bacau – Iasi. (Ovidiu MINEA)

Comentarii