Ciinii musca din otel

duminică, 06 iunie 2004, 23:00
2 MIN
 Ciinii musca din otel

Dinamo: Cr. Munteanu – Barcauan, Alistar (’88 – Burca), Iordache – Fl. Petre, Alexa, Tames, Badea (’55 – Vl. Munteanu), Semeghin – Grigorie, Niculescu (’90 – Cigan). Antrenor: Ion Andone.
Otelul: Cernea – Dobre, Ghionea, Rohat, D. Munteanu, Nanu – Apostol (’61 – Calin), Danciu (’41 – Gheara), Marginean – Aldea, Oprea (’71 – M. Ilie). Antrenor: Sorin Cirtu.
1-0, min. 66: Vl. Munteanu, sut pe jos, de la 14 m, dintr-o centrare inapoi a lui Barcauan.
2-0, min. 78: Claudiu Niculescu a sutat puternic, din lateral stinga, portarul Cernea deviind mingea, pe sub brat, in proprie poarta.
De o parte, Dinamo, echipa de-abia trezita din euforia titlului, dar marcata de respingerea memoriului privind suspendarea lui Danciulescu, pe motiv ca CCA nu a trimis o recomandare in aceasta problema. Pe de alta parte o trupa cu profil italian, reprezentanta Galatiului, o echipa in care doar doi jucatori (Ghionea si Danut Oprea) sint galateni. Un duel tactic intre doi dintre cei mai buni (daca nu chiar cei mai buni) ai Diviziei A, Andone si Cirtu. Si la mijloc, un arbitru tinar, dar controversat, Cristi Balas. Dinamo a jucat mai spectaculos si mai aerisit, dar a resimtit descompletarea tandemului N&D. Galatenii s-au aparat agresiv si avansat si au contraatacat periculos, prima ocazie apartinindu-le, Cristi Munteanu iesind temerar in fata lui Oprea scapat spre poarta. Ocaziile dinamoviste au aparut in a doua jumatate a reprizei secunde, dar nici Grigorie (bine lansat, pe culoar, de Tames), nici Claudiu Niculescu n-au reusit sa le fructifice.
Repriza secunda este dominata tot de „ciini” dar ocaziile mari apartin tot galatenilor, in special Aldea fiind aproape de surpriza, fostul dinamovist fiind blocat de curajosul portar dinamovist. Inainte de aceasta, insa, Tames era cit pe ce sa fie eroul celei de-a doua finale consecutive de Cupa, torpila sa fiind scoasa cu greu de Cernea. Introducerea lui Vlad Munteanu a reprezentat, insa, o mutare inteligenta a lui Andone, care a dat lniei mediane dinamoviste o mai mare creativitate, fostul bacauan reusind sa inscrie in min. 66. Din contra, schimbarile lui Cirtu au slabit apetitul ofensiv al echipei. Si, colac peste pupaza dunareana, a intervenit si imensa gafa a lui Cernea, la golul al doilea. In contrast, excelentul portar bucurestean a respins un voleu fantastic al lui Aldea.
Fluierul final al lui Balaj a consfintit o victorie categoric meritata a dinamovistilor, dar obtinuta cu mari eforturi in fata unui „Otel” care a a vrut si, uneori, sansa sa dea marea lovitura. A decis, pur si simplu, diferenta de valoare. (Nic. G)

Comentarii