Dupa meci, la dentist

luni, 05 martie 2001, 00:00
4 MIN
 Dupa meci, la dentist

Poli-Agro ROMTELECOM : Afrasinei, Dobre, Negoita, Munteanu, Cojocariu, Ionescu, Ciubotaru, Matievschi, Nazarie, Cuzic, Luca, Manole, Costache, Erhan, Mocanu. Au mai jucat: Tibichi, Colta, Enache, Coliba, Hodroaba, Moraru, Stroe.
Grivita : Florea, Mihaila, Vlad, Neacsu, Serban, Albu, Kerekesz, Nicolaescu, Bujor, Draghici, Olarasu, Pricop, Vlaicu, Dolocan, Raducanu. Au mai jucat: Caruntu, Stoian, Dontu, Mare, Vizitiu.
Arbitri: Nicolae Chiciu, Viorel Petcu si Bogdan Militiu, toti din Bucuresti.
Impresia ca oaspetii vor semna doar act de prezenta pe stadionul "Nena", intarita si de faptul ca gazdele au aranjat si achitat costul cazarii lotului Grivitei la Iasi, a fost infirmata de felul in care s-au prezentat in teren elevii lui Alexandru Pavlovici. Faptul ca au dorit sa fie prezenti in "optimi" a fost la fel de evident ca si vintul taios ce a batut pe toata durata partidei. Mai mult, debutul a apartinut bucurestenilor, care au transformat doua lovituri de pedeapsa prin Raducanu: 0-6 (min.7). Reusitele a facut sa creasca adrenalina oaspetilor, care, pentru a apara rezultatul, s-au dedat la duritati, culminind cu actul nesportiv al lui Vlad, care l-a lovit cu capul in gura pe Ciubotaru, consecinta fiind citiva dinti lipsa din gura ieseanului. Arbitrul Nicolae Chiciu i-a eliminat temporar din joc pe ambii jucatori implicati in incident, Ciubotariu parasind terenul total nevinovat. Replica iesenilor, dar numai pe tabela de marcaj, a venit in min14, cind Mocanu a transformat in puncte o infractiune a oaspetilor. In min.17, Erhan a reusit primul eseu al iesenilor, transformat de Mocanu: 0-6. Bucurestenii nu renunta, revenind la conducere in urma eseului reusit de Albu si transformat de Raducanu: 10-13. Ca un facut, motivatia oaspetilor in momentul cind au avut avantaj pe tabela de marcaj s-a manifestat tot prin acte lipsite de fair-play, Matievschi fiind de aceasta data cel ce a receptionat un pumn in plina figura. Consecinta? Aceiasi dinti lipsa, si o iminenta vizita la stomatolog. Razbunarea lui Matievschi a venit imediat, dar nu a fost de genul "dinte pentru dinte", "optarul" iesean culcind balonul in terenul advers chiar intre buturi, eseu dublat de transformarea lui Mocanu: 17-13 (min.35).
Dupa o superba actiune a liniei de treisferturi, Luca s-a strecurat printre adversari si a inscris un eseu superb, completat de transformarea lui Mocanu: 24-13. Desprinderea mult dorita de cei aproximativ 800 de spectatori ieseni nu s-a produs, scorul rezistind doar doua minute, pentru ca in chiar ultima secventa a primei reprize Olarasu a redus din handicap, iar Raducanu si-a facut datoria, eseul si transformarea apropiindu-i pe bucuresteni la numai patru puncte: 24-20.
Repriza secunda a debutat cu eseul lui Colta, dupa un atac prelungit si o tusa urmata de o patrundere frontala, scorul devenind 29-20. Grivita, cu o gramada net superioara iesenilor, a profitat de forta de impingere, si, din apropierea buturilor, dintr-o gramada spontana, s-a desprins Draghici, care a culcat balonul in terenul de tinta advers, 29-25, plus alte doua puncte aduse de transformarea lui Raducanu. Gluma s-a ingroasat, mai ales ca, timp de 15 minute, iesenii nu au mai contat in atac, exceptind transformarea lui Mocanu, reusita in min.63, ce a facut ca tabela de marcaj sa indice 32-27 in favoarea iesenilor. A urmat o perioada furibunda de dominare a oaspetilor, carora un eseu le-ar fi adus egalarea, ca sa nu mai vorbim de faptul ca ar fi beneficiat si de o transformare. Salvarea a venit de la Mocanu, care a interceptat o minge la centrul terenului, i-a pasat lui Luca, iar vitezistul iesean, pornit in cursa de la centrul terenului, nu a mai putut fi ajuns pina in terenul de tinta advers, eseu care, firesc, a pus capat meciului, elevii lui Constantin Verives cistigind cu 37-27. " A fost primul nostru meci din acest an, inaintea caruia nu am disputat nici macar un amical. A trebuit sa improvizam foarte mult, mai ales la nivelul liniei de treisferturi. Avem multi accidentati si daca nu vor fi recuperati pina la ora startului in Liga Nationala ne va fi foarte greu ", a declarat la sfirsitul meciului tehnicianul Constantin Verives . Dupa partida, Matievschi, de parca s-ar fi aflat pe scaun la stomatolog, i-a aratat dantura lui Victor Codreanu, cel ce tine legatura intre sponsorul ROMTELECOM si echipa. Lui Matievschi ii lipseau vreo trei dinti, iar altul era rupt pe jumatate. " Trebuie sa luam legatura cu un stomatolog si sa cumparam proteze de protectie pentru ca astfel de accidente sa nu se mai repete. Despre partida, consider ca a fost una mult mai dificila decit ne-am fi asteptat, lipsa jocurilor spunindu-si cuvintul. Grivita este o echipa solida, net superioara noua pe gramada. Doua greseli in defensiva, sanctionate de oaspeti cu eseuri urmate de transformari, ne-au costat enorm. Pina la urma arbitrajul a fost corect, daca facem abstractie de duritatile nesanctionate ale oaspetilor, compensate, dupa cum a spus arbitrul Chiciu, de un gest asemanator al lui Coliba" , a concluzionat Victor Codreanu .
Urmatorul meci al iesenilor in Cupa Romaniei se va disputa miercuri, cu echipa din Lupeni. Conform regulamentului, partida se va desfasura pe teren neutru, la jumatatea distantei ce separa cele doua orase, in acest sens Poli-Agro ROMTELECOM propunind drept gazda Brasovul. (Leonard CANANAU)

Comentarii