Flash

luni, 03 septembrie 2012, 22:19
6 MIN
 Flash

Ghinionul lui Cojoc

Florin Cojoc, atletul care reprezinta Iasul la Jocurile Paralimpice de la Londra, a participat ieri in calificarile probei de saritura in lungime. Din nefericire pentru el, considerat candidat la o medalie, Florin s-a accidentat si nu a putut executa decat o saritura, fara elan, care, masurata, a fost de 4,45 m. In mod logic, asemenea rezultat nu-i putea asigura calificarea in finala probei.

Dinamo – Rapid, pe 22 octombrie

Meciul Dinamo – Rapid, contand pentru etapa a IV-a a Ligii I, a fost reprogramat la data de 22 octombrie, de la ora 21.30, anunta site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Partida va fi transmisa de postul Digisport. Initial, meciul ar fi trebuit sa aiba loc in weekend-ul 10-13 august, dar la 11 august, Dinamo a intalnit FC Barcelona, intr-o partida amicala.

CFR urca in clasamentul IFFHS

Echipa Steaua Bucuresti a urcat 21 de locuri si se afla pe pozitia 66, cu 142,5 puncte, in clasamentul pe luna august al Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), fiind formatia romana cel mai bine clasata in aceasta ierarhie Urmatoarea echipa din clasament este Rapid, care ocupa locul 67, in cadere de pe 56, cu 141 puncte. Echipa FC Vaslui a coborat patru locuri si se afla pe pozitia 71, cu 135,5 puncte. CFR Cluj a inregistrat o urcare spectaculoasa, de pe 293 pe 74, cu 132,5 puncte. Echipa Dinamo Bucuresti a cazut de pe locul 105, pe 163, cu 98 puncte. Si Gaz Metan Medias a coborat de pe locul 230 pe 363, cu 67 de puncte. Ultima echipa din Romania in acest clasament, Pandurii Targu Jiu, a urcat de pe 416 pe 381, cu 64,5 puncte.

"U" Cluj ramane acasa

Presedintele Universitatii Cluj, Ana Maria Prodan, a declarat, ieri, ca echipa va ramane la Cluj si ca s-a folosit de anuntul ca o muta la Buzau pentru a-i scoate pe suporteri in strada si a convinge astfel autoritatile locale sa sprijine formatia pe care o conduce. "S-a facut un mare pas de catre autoritatile din Cluj. Venind din Bucuresti, era foarte greu sa ma accepte fanii. N-am facut decat sa ma explic si mi-am atras si mai rau ura lor. Asta a fost singura mea varaianta de a-i scoate in strada, pentru ca ei niciodata nu ar fi luptat alaturi de mine, chiar daca luptam pentru aceeasi echipa. A meritat fiecare injuratura pe care am primit-o, dar era singura modalitate de a-i scoate in strada.", a spus Prodan la Gsp TV. Fanii echipei Universitatea nu au fost de acord cu mutarea echipei la Buzau si au protestat in Cluj-Napoca impotriva acestei decizii.

A picat transferul lui Teixeira

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, ieri, ca transferul mijlocasului portughez Filipe Teixeira de la Rapid a cazut din cauza pretentiilor financiare exagerate ale jucatorului. "I-am facut o oferta cu 40.000 mai mare decat avea la Rapid. Cu Rapidul ne intelesesem. Am zis ca daca ii dau 40.000 in plus si daca ii fac contract pe doi ani unui jucator de 32 de ani e normal sa accepte. ii mai dadeam si niste bani la semnatura. La tot ce am spus noi, impresarul a mai adaugat 250.000 in plus. Adica 80.000 pe doua sezoane plus 250.000, deci vreo 330.000 in plus fata de cat are la Rapid. Si 70.000 comision pentru impresari. Pai tu negociezi cu mine, ca sa-ti dau eu comision. Comision iti da ala care te-a angajat. A innebunit lumea", a spus Becali, la GspTV. Nascut la 2 octombrie 1980, mijlocasul portughez Filipe Teixeira a fost transferat de Rapid la 17 iunie 2011 de la clubul ucrainean Metalurg Donetk. El a semnat atunci un contract valabil doua sezoane cu optiune de prelungire pe inca doua cu gruparea giulesteana.

Soc la Real: pleaca Ronaldo?

Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, s-a intalnit, sambata, cu presedintele madrilenilor Florentino Perez, caruia i-ar fi spus ca vrea sa plece, sustine cotidianul AS. Potrivit sursei citate, Ronaldo este suparat pe unii dintre coechipierii sai, in special pe Marcelo, care a afirmat public ca portarul Iker Casillas ar merita sa castige Balonul de Aur. "Jucatorul i-a povestit problemele lui lui Florentino. Contractul lui se incheie in 2015. Castiga zece milioane de euro net pe sezon. Problema nu este economica. Cristiano simte ca nu este sprijinit, desi are o relatie buna cu Iker Casillas. In orice caz, jucatorul a spus in repetate randuri ca vrea sa se retraga de la Real. Multi coechipieri si-au prelungit contracteleiar el nu a primit nicio oferta", scrie As. Duminica seara, dupa meciul cu Granada, Cristiano Ronaldo, a declarat ca este "trist din motive profesionale", explicand astfel faptul ca nu a sarbatorit reusitele, el fiind autorul unei duble.

Nadal mai sta doua luni

Spaniolul Rafael Nadal, care a evoluat ultima oara la 28 iunie, va mai lipsi din circuitul de tenis inca doua luni, din cauza unei accidentari la un genunchi, a anuntat, luni, intr-un comunicat, numarul 3 mondial. "Am inca multi ani in fata mea si am nevoie de odihna", a declarat Nadal, care astfel nu va participa la semifinala Cupei Davis cu SUA, prevazuta in perioada 14-16 septembrie, la Gijon. El a precizat ca evolutia accidentarii sale a fost "pozitiva in ultimele saptamani, ceea ce a permis evitarea unei interventii chirurgicale".  In comunicat se arata ca sportivul sufera de o "ruptura partiala a tendonului rotulian si de o inflamare a tesutului gras interrotulian la genunchiul stang (sindromul Hoffa)".

"Voi reveni cand nu imi va mai fi rau si cand voi putea juca la capacitate completa. Sunt linistit. Dupa ce am discutat cu medicii, m-am bucurat sa aflu ca evolutia accidentarii a fost pozitiva si ca nu va avea loc o interventie chirurgicala", a afirmat Nadal. Spaniolul nu a mai jucat de cand a fost eliminat in turul doi la Wimbledon de cehul Lukas Rosol.

  

Poate ca ambasador se descurca

Argentinianul Diego Maradona a fost numit ambasador sportiv onorific pentru Dubai, la mai putin de doua luni dupa ce a fost demis de la Al-Wasl, din cauza rezultatelor slabe. In timpul unei conferinte de presa duminica seara, Consiliul Sportiv din Dubai a precizat ca Maradona a fost ales pentru a "promova evenimentele sportive".  Maradona a subliniat ca va lua "o pauza de cel putin un an", precizand ca nu a abandonat cariera de antrenor.  "Am acceptat oferta din Dubai deoarece este un oras frumos pe care il iubesc cu adevarat", a declarat Maradona, care a marturisit ca a refuzat alte oferte de a antrene pentru a se putea odihni.  Valoarea acestui contract nu a fost dezvaluita, dar presa a anuntat ca ar fi vorba de cinci milioane de dolari pe an, ceea ce echivaleaza cu banii pe care i-ar fi primit daca ramanea la Al-Wasl.

A murit in timpul maratonului

Un concurent la maratonul de la Ciudad de Mexico, Juan Pablo de la Mora, in varsta de 33 de ani, a murit, dupa ce s-a simtit rau la mijlocul cursei si a lesinat, au anuntat organizatorii. De la Mora a parcurs jumatate din distanta cursei de 42 km si 195 metri, insa apoi a lesinat si a murit in timp ce primea ingrijiri de la paramedici. Cursa a fost castigata de kenyanul Peter Nkaya, in 2h15.53, record al cursei, in timp ce la feminin s-a impus etiopianca Alene Amare (2h38.50). Circa 9.000 de persoane au participat la acest maraton.

Pistorius face furori la Londra

Atletul sud-african Oscar Pistorius, primul sportiv amputat de ambele picioare care a participat la Jocurile Olimpice luna trecuta, la Londra, si-a facut o intrare impresionanta la Jocurile Paralimpice, doborand recordul mondial la 200 m, in 21,30 s. Tanarul de 25 de ani supranumit "Blade Runner", cu referire la protezele sale din lame de carbon, s-a calificat pentru finala la 200 m la categoria T44 (amputati de ambele membre), de duminica seara. (AGERPRES)

Comentarii