Handbalistii ieseni au smuls un egal

luni, 26 octombrie 1998, 00:00
2 MIN
 Handbalistii ieseni au smuls un egal

Fara doi din cei mai experimentati jucatori din lot (Zepciuc si Ciocoiu), care n-au facut deplasarea la Copsa Mica, handbalistii de la Politehnica Mecon Iasi plecau cu sanse destul de mici in obtinerea unui rezultat favorabil, in conditiile in care gazdele doreau evitarea zonei fierbinti a clasamentului. Incercind sa contracareze "elanul" gazdelor, oaspetii au apelat (pentru prima data in acest campionat) la serviciile unui observator, lucru care n-a impiedicat totusi arbitrii argeseni delegati sa ia unele decizii contestate de ieseni.
Disputata in aer liber, partida a inceput in nota de dominare a gazdelor, care au condus cu 6-3 (’12), dar au fost egalati la sase trei minute mai tirziu. Daca la vestiare Metalul a intrat cu avantaj, iesenii au revenit apoi spectaculos si au preluat conducerea in min. 46 (scor 19-18) si min. 49 (21-20) moment in care Adam a ratat o aruncare de la 7 m. Gazdele au preluat din nou conducerea cu 23-22 (’55), insa finalul aduce un rezultat de egalitate meritoas pentru Politehnica Mecon. "Frica de bitum, de posibilitatea aparitiei accidentarilor si-a pus amprenta pe evolutia baietilor. Probabil ca in absenta observatorului pierdeam sigur. Simbata avem un meci dificil, cu Ambro Suceava, insa cred ca ne vom impune." – a declarat antrenorul Costel Schender.
Poli Mecon: Pralea – Timofte 4, Pascutoi 6, Halauca 3, Massari 1, Adam 6 (4 din 7 m), Chirila 3. Au mai jucat: Buga – Varvaruc 1, Bocan , Ruginosu, Leuciuc.
De la gazde, principalii marcatori au fost Luca (6) si Ignat (5).
Intr-o alta partida, Ambro Suceava a cistigat cu 27-14 (12-8) intilnirea cu Nitramonia Fagaras. (L.M.)

Comentarii