Pancu a reparat onoarea

joi, 15 decembrie 2011, 23:17
2 MIN
 Pancu a reparat onoarea

Eindhoven: Tyton – Marzo (’70 – Manolev), Marcelo, Derijk, Willems – Engelaar (’46- Toivonen), Ritzmaier – Labyad, Wijnaldum, Lens – Matavz. Antrenor: Fred Rutten.

Rapid: Coman (’34 – Straton) – Rui Duarte, Marcos Antonio, Oros, Bozovic – Grigorie, Alexa, Grigore – Surdu (’36 – Teixeira), Cassio (’71 – Pancu), Deac. Antrenor: Razvan Lucescu.

Arbitru: Simon Evans (Tara Galilor).

Cartonase galbene: Marzo / R. Duarte, Alexa, Teixeira

1-0, min. 76: Manolev, sut in diagonala de la 20 de metri, care l-a surprins pe Straton.

2-0, min. 79: Lens paseaza din apropiere pe linga Straton, iar Matavz indeplineste formalitatea;

2-1, min. 90^2: Actiune personala a lui Deac, care trimite in bara laterala, iar Pancu reia simplu.

Intimplarea de la Eindhoven a semanat izbitor a meci de vacanta. "Electronistii" au dominat lejer, innebunindu-i pe rapidisti cu jocul de pase, fara a avea prea multe ocazii si accelerind pe finalul primei reprize. Bucurestenii au incercat si ei careul lui Tyton, dar au avut mari probleme. In min. 19, portarul Coman si-a spart capul la un duel cu Marcelo, in urma unui corner. Medicii l-au pansat, dar Dani n-a mai rezistat decit un sfert de ora, dar la doua minute dupa iesirea portarului, s-a accidentat si Surdu. Noroc ca jocul Rapidului a mers ceva mai bine cu Teixeira. Cea mai mare ocazie a primei parti a apartinut lui Matavs, care a scapat singur cu Coman pe moment (’22), dar a aparut salvator Rui Duarte. Si dupa pauza, olandezii si-au pastrat dominarea, cu o palida replica rapidista, desi elevii lui Razvan Lucescu n-aveau ce pierde. Rapidistii au vrut, dar jocul de posesie al olandezilor nu le-a permis. In aceste conditii golurile gazdelor au venit ca o fatalitate, iar bara lui Alexa din minutul 80, a fost o floare rara. Onoarea Rapidului a fost salvata de Pancu, dupa o faza de toata frumusetea a lui Deac.

Celalalt meci al grupei: Hapoel Tel Aviv – Legia Varsovia 2-0. Toama (’33), Yadin (’76). Hapoel a jucat in zece oameni din min.63, ca urmare a eliminarii lui Shish. Clasament: 1. Eindhoven -16 p; 2. Legia – 9 p; 3. Hapoel – 7p; 4. Rapid – 3 p.

 

Rezultate din celelalte grupe

Grupa A: PAOK Salonic – Rubin Kazan 1-1; Shamrock Rovers Tottenham 0-4. (Calificate: PAOK, Rubin)

Grupa B: FC Copenhaga – Standard Liege 0-1; Hannover 96 – Vorskla Poltava 3-1 (Standard, Hannover)

Grupa G: Austria Viena – Malmö FF 2-0; AZ Alkmaar – Metalist Harkov 1-1. (Metalist, Alkmaar)

Grupa H: Birmingam City – Maribor 1-0; Club Bruges – Braga 1-1. (Bruges, Braga)

Grupa I: Atletico Madrid  – Rennes 3-1; Udinese – Celtic Glasgow 1-1 (Atletico, Udinese)

Comentarii