Poli, in forma de zile mari

miercuri, 02 august 2000, 23:00
2 MIN
 Poli, in forma de zile mari

Pentru un meci amical, victoria obtinuta ieri dimineata de FCM Poli Iasi la Roman a fost o reusita aproape deplina. In fata unei echipe care a incercat sa convinga un om de afaceri israelian aflat in tribuna sa investeasca bani grei in Laminorul, gruparea ieseana a zburdat, distrindu-se efectiv si dominind la toate capitolele. Meritul este si mai mare daca tinem cont ca in repriza secunda la gazde au evoluat rutinatii Capusa (venit de la FCM Bacau), Scinteie si Marc (ambii Ceahlaul), C. Popa (Midia) toti fiind vizati de a fi adusi la Roman in cazul obtinerii afluxului de capital care ar putea crea premisele atacarii promovarii de catre "tevari". In plus, in tribune localnicii vorbeau si despre posibila trecere pe banca tehnica a gazdelor a lui Vasile Simionas (care a fost prezent la meci), tehnicianul amintit negind insa aceasta varianta chiar daca tratativele cu omul de afaceri amintit ar fi fost reusite.
Scorul a fost deschis in minutul 11, Ionescu sutind plasat de la 20 metri. Poli se desprinde la doua goluri prin golul lui Andries (min. 27 – sut din apropiere) iar peste doua minute Susanu inscrie cu un sut senzational in urma unei lovituri libere. La pauza oaspetii au avut avantaj tot de doua goluri, Basascu transformind un penalty acordat de arbitrul iesean divizionar A, Anton Helesteanu, in urma unui fault asupra lui Fieraru. Scorul a luat proportii in minutul 65 cind Andries a finalizat o pasa a lui Matinca, ajungind la cote nebanuite cinci minute mai tirziu, datorita lui Fieraru. In penultimul minut de joc Dinu a speculat o neatentie a iesenilor in urma unei lovituri libere si a stabilit scorul final: 2-5. Returul acestei partide va avea loc simbata, in Copou, de la ora 11.00. Echipele:
Laminorul – Bodea – Bojianu, Ghidarcia, Ghinea, Dinu, Muha – Zaharia, Mitruc, Susanu – Enache, Zamfirescu. Au mai jucat Tiplea, Bontea (portar), Scinteie, Capusa, Marc, C. Popa, Stratulat, Tapu, Beceru. Poli – Stoian – Urdaru, Constantin (’46 Matinca), Pricop, D. Munteanu (’76 Filip) – Gavrilescu, Medeleanu, Ionescu (’86 Ilie), Basascu (’67 Nita) – Fieraru (’84 Vintila), Andries (’70 Elisei). (Ovidiu MINEA)

Comentarii