"Italienii nu sint niste monstri"

joi, 22 martie 2001, 00:00
4 MIN
 "Italienii nu sint niste monstri"

Antrenorul lui Galatasaray, Mircea Lucescu, a declarat ca Hagi ar fi putut sa joace in continuare in reprezentativa Romaniei, deoarece are evolutii foarte bune la echipa turca. "Daca face fata, in continuare, la Galatasaray, nu vad de ce nu ar fi putut juca si in selectionata Romaniei, echipa care, in prezent, are in componenta multi copii", a spus tehnicianul roman. Lucescu a declarat ca starea de nervozitate afisata in ultima vreme de Hagi a fost cauzata de stresul la care a fost supus, deoarece este starul formatiei din Istanbul, iar eventualele infringeri ale acestei echipe sint puse pe seama sa.
"Baiatul acesta a plecat de acasa de la 14 ani. A inceput foarte devreme cariera profesionista si a stat foarte mult timp printre straini. A jucat singur, poate cit o echipa la un loc in 3-4 ani. Il cunosc foarte bine si cred ca el a ajuns la o stare de saturatie… un stres continuu. I s-a dus vestea ca pe terenul de joc comenteaza, insa lui ii place acest lucru, vorbeste cu coechipierii, cu arbitrii, dar nu este rau intentionat. Face acest lucru deoarece se simte responsabil pe durata unui meci. Stie ca daca echipa pierde, toti vor da vina pe el. Nu este un jucator indisciplinat", a spus Lucescu.
Referitor la meciul de simbata, dintre nationalele Romaniei si Italiei, tehnicianul roman a declarat ca "squadra azzurra" se va baza pe organizarea apararii sale si va contraataca periculos. Lucescu, care este ultimul antrenor roman sub conducerea caruia "tricolorii" au invins Italia intr-o partida oficiala, s-a declarat optimist in privinta meciului pe care reprezentativa Romaniei il va disputa cu Italia, precizind ca selectionata "tricolora" poate sa obtina victoria.
"Ii cunosc foarte bine pe italieni. Privindu-i de la distanta se pare ca ei sint niste monstri, insa daca ii analizezi bine observi ca nu sint peste noi. Italienii au doar o stapinire de sine superioara, care provine dintr-o educatie profesionista inceputa la virsta de 8-9 ani. Trebuie sa avem mare grija de Filippo Inzaghi, care joaca foarte bine la ofsaid", a spus Lucescu, care in rest s-a abtinut sa-i dea sfaturi antrenorului reprezentativei Romaniei, Ladislau Bölöni.
Lucescu a declarat ca Real Madrid are prima sansa de calificare in semifinalele Ligii Campionilor, lasind sa se inteleaga ca formatia spaniola ar putea fi avantajata de arbitri. El a precizat insa ca si Galatasaray are sansele sale, deoarece a invins, anul trecut, pe Real in Supercupa Europei. Tehnicianul roman a adaugat ca isi doreste foarte mult ca echipa lui sa cistige partida tur, de la Istanbul, mentionind ca formatia care va obtine calificarea va avea sanse foarte mari sa cucereasca Liga Campionilor.
Gentile ne flateaza
Antrenorul nationalei de tineret a Italiei considera ca "fotbalistii romani s-au nascut cu mentalitatea de a juca numai la victorie"
Portarul formatiei FC Arges, Danut Coman, s-a alaturat lotului echipei nationale de tineret a Romaniei, care va intilni, vineri, la ora 20.30, pe stadionul "Cotroceni", selectionata Italiei, in preliminariile Campionatului European. Coman este cel de-al treilea portar al lotului dupa Emilian Dolha (Rapid Bucuresti) si Razvan Stanca (Sportul Studentesc). Jucatorii pregatiti de antrenorul Ion Moldovan au efectuat, incepind de luni, cite doua sedinte zilnice de pregatire la baza "ProRapid". "Meciul cu Italia va fi dificil pentru ambele echipe. Vom miza pe o defensiva sigura si pe o ofensiva agresiva. Speram ca publicul va veni in numar mare la stadion si ne va sustine frenetic ", a spus Moldovan, care a adaugat ca este foarte multumit de conditiile de pregatire de la baza "ProRapid".
Delegatia reprezentativei de tineret a Italiei va sosi la Bucuresti astazi, in jurrul prinzului, urmind sa se cazeze la hotelul "Sofitel". Antrenorul principal al selectiontei italiene, fosta vedeta juventina Claudio Gentile, a anuntat deja numele jucatorilor care au fost selectionati pentru meciurile cu reprezentativele Romaniei si Lituaniei, care se vor disputa pe 23 si 27 martie, la Bucuresti si Treviso. Este vorba de Pelizzoli (Atalanta), Rossi (Venetia) – portari; Bellini (Atalanta), Bocchetti, Troise (Napoli), Bonera (Brescia), Castellini (Torino), Ferrari (Inter), Gamberini (Bologna), Lucchini (Ternana) – fundasi; Campedelli (Salernitana), Colucci (Verona), Donati, Pinardi (Atalanta), Marchionni (Empoli), Maresca (Bologna), Pirlo (Brescia), Vicari (Reggina) – mijlocasi; Bonazzoli, Gilardino (Verona), Cassano (Bari), Cipriani (Bologna), Colombo (Torino) – atacanti.
Gentile s-a declarat foarte multumit de modul in care s-au pregatit elevii sai pentru meciurile cu Romania si Lituania, spunind ca nu concepe decit victoria in ambele intilniri. "Toti jucatorii au raspuns bine la comeznile mele si sint bucuros ca nu am avut probleme de sanatate. Indiscutabil, meciul cel mai dificil va fi cel cu Romania, care are oe chipa cu jucatori robusti, dar in acelasi timp tehnici si cu o buna viziune tactica. Asta nu inseamna ca nu sint optimist, dimpotriva, am multa incredere in potentialul jucatorilor mei si stiu ca sint capabili de un rezultat bun. Echipa este foarte omogena, am solutii adecvate penbtru toate posturile si stiu ca vom putea juca vineri la cel mai inalt nivel international" , a declarat antrenorul "tineretului" italian cotidianului "La Reppublica". In incheiere, el a mai facut o apreciere foarte magulitoare la adresa nationalei noastre de tineret: "Echipa Romaniei joaca numai la victorie, pentru ca s-a nascut cu aceasta mentalitate!" Ce mult ne-am bucura sa fie adevarat… (ICT)

Comentarii