Rugbistii au luat prima la stinga

miercuri, 22 noiembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Rugbistii au luat prima la stinga

La solicitarea rugbistilor ieseni, ieri la orele 17.00, in sala de sedinte de la "Romtelecom" a avut loc o intrevedere de doua ore a echipei cu Doru Vitcu – presedintele executiv al clubului Poli-Agro Romtelecom. La intrunire au mai participat Eugen Popa, presedinte de onoare al rugbiului iesean si Constantin Chirila, secretarul sectiei si presedintele Comitetului regional Moldova Nord.
Fiecare jucator si-a prezentat doleantele, majoritatea fiind de natura financiara. Concret, mare parte a jucatorilor, plus cei doi antrenorii, sint nemultumiti de faptul ca au fost penalizati cu 800.000 de lei, bani reprezentind indemnizatia pe luna octombrie. "Rugbistii mi-au spus ca decizia clubului a fost prea radicala, dar ca o accepta, insa ca nu se asteptau ca penalizarile sa fie asa de mari ", ne-a prezentat situatia Doru Vitcu . Problema care arde este legata insa de datoriile mai vechi ale clubului Politehnica, anterioare preluarii echipei de catre "Romtelecom". Rugbistii nu au primit banii cuveniti obtinerii medaliei de bronz in editia precedenta de campionat si nici primele promise la victorie. Pentru stingerea litigiului, astazi rugbistii ieseni vor merge, impreuna cu antrenorii si Doru Vitcu, la sediul Clubului Sportiv Politehnica, pentru a discuta cu Leonida Antohi si Dan Cornel, presedintele, respectiv vicepresedintele clubului studentesc. "Din cei 24 de jucatori, 15, plus cei doi tehnicieni au fost penalizati pentru non-combat-ul din partida cu Farul si pentru neindeplinirea obiectivului fixat de sponsor. Cei ce s-au zbatut in joc si au dat dovada de daruire la Constanta, chiar daca au evoluat in acelasi ton cu coechipierii, vor primi pina la sfirsitul saptaminii indemnizatia cuvenita ", a spus Victor Codreanu , cel ce tine legatura intre sponsor si echipa. De la Valentin Viscu , membru al sectiei de rugby, am aflat ca jucatorii sint cu primele de joc la zi, acestia primind uneori chiar mai mult decit li s-a promis initial, cum a fost cazul victoriei cu studentii clujeni. " Sint convins ca le este greu, insa acesta este regulamentul ", mai spune Valentin Viscu , specificind ca 4 rugbisti sint salariati la SC Iasi XXI, doi predau la catedra, unul lucreaza la XS Guard, unde urmeaza sa mai fie angajat inca unul. Dar se fac eforturi ca si alti rugbisti sa primeasca un loc de munca.
" Am dat mina libera lui Constantin Verives si nu ne-am implicat in nici un fel in problemele tehnice ale echipei, antrenorul principal fiind singurul care a luat deciziile privind alcatuirea echipei si tactica de joc imprimata ", specifica Victor Codreanu, care inclina sa renunte la antrenorul secund Iulian Iftenie pentru ca acesta – dupa cum ni s-a spus – a cautat mereu justificari pentru insuccese in loc sa se preocupe de sarcinile ce-i reveneau: " Mereu spune ca echipa este slabita pentru ca au plecat 7 jucatori si nu a fost adus nici unul, afirmatie fara acoperire, deoarece cele mai bune meciuri de cind exista rugby in Iasi au avut loc in acest sezon, cu actuala garnitura, memorabile fiind confruntarile cu U. Cluj si Dinamo Bucuresti ", considera Victor Codreanu, care-i mai reproseaza lui Iftenie ca nu a tinut la zi evidenta echipamentului si a materialelor specifice acestui sport, cum ar fi geanta de prim ajutor, ce a disparut misterios desi medicamentele au fost achizitionate cu mare greutate, de la diferiti sponsori. " Sintem singura echipa de rugby din tara cu doi antrenori, si nu ne putem permite acest lucru. In plus, de recuperarea jucatorilor nu s-a ocupat nimeni si preferam sa aducem un medic la echip a", considera Spiros Spiratos , vicepresedintele sectiei de rugby Poli-Agro Romtelecom. " Exista in echipa un nucleu de jucatori ce considera ca sint de neinlocuit, contestind mereu deciziile lui Constantin Verives. Vreau sa atrag atentia jucatorilor mai in virsta ca se va renunta la serviciile lor daca nu respecta indicatiile antrenorului si a capitanului de echipa. Cei cu experienta ar trebui sa dea tonul disciplinei si sa creeze un climat propice performantei ", avertizeaza Victor Codreanu, care este decis sa ia masuri radicale in cazul in care lucrurile nu se vor remedia. (Leonard CANANAU)

Comentarii