Ura si la Timisoara!

duminică, 03 iunie 2007, 21:23
3 MIN
 Ura si la Timisoara!

Slovenia: Handanovic – Ilic, Cesar, Mavric, Jokic – Komac, N. Ceh, Sukalo (’83 – Vrsic), Koren (’51 – Birsa) – Rakovic (’60 – Novakovic), Lavric. Antrenor: Matijaz Kek.
Romania: Lobont – Contra, Tamas, Chivu, Rat – Codrea, Stoica (’78 – Muresan) – Nicolita, Mutu, Rosu (’62 – Zicu) – Marica (’74 – Niculae). Antrenor: Victor Piturca.
Arbitri: S. Dougal – M. Cryans, F. Andrews (Scotia).
Cartonase galbene: Sukalo, Mavric, Cesar, Rakovic, Koren / Mutu.
Cartonase rosii: Cesar / Niculae (’80) – lovire reciproca.

0-1, min. 50: corner executat de Nicolita, Mutu reia cu capul, mingea ajunge la Tamas, care cu o executie formidabila inscrie din voleu, la coltul scurt, sub bara.
.0-2, min. 69: fundasul Cesar il serveste ideal pe Nicolita, care patrunde in careu si suteaza in diagonala pe linga Jokic si portarul Handanovic.
1-2, min. 90^3. corner executat de pe partea dreapta, Lavric incearca o lovitura cu capul, balonul deviaza la Vrsic, care inscrie cu un voleu  din intoarcere.
Greu a fost pentru tricolori doar in prima repriza, in care slovenii nu i-au lasat sa-si faca jocul obisnuit, aglomerind centrul terenului si incercind sa-l lanseze pe Lavric spre poarta lui Lobont, incercat de doua ori in startul partidei. Jocul Romaniei sufera si din cauza modului in care a fost strins Mutu, dar si datorita agresivitatii gazdelor, care a luat cinci cartonase galbene numai in prima repriza. Tricolorii ar fi putut deschide scorul in min. 40, cind "briliantul", scapat de vigilenta gardienilor sai, a izbutit o angajare superba pentru Codrea, dar jucatorul Sienei, ramas singur in careu a sutat peste bara, dupa ce l-a driblat pe portarul sloven.
La pauza, Piturca nu a facut nici o schimbare, dar Mutu a gasit softul eliberarii de sub presiune. Mai intii, o lansare perfecta pentru Marica, virful roman pierzind un tempo, apoi o patrundere impetuoasa, cu o finalizare rezolvata de portarul Handanovic, pentru ca, in urma loviturii de cap a florentinului, Tamas sa realizeze un gol de zile mari. Nemaiavind ce apara, slovenii au deschis jocul, ceea ce le-a convenit de minune tricolorilor, care devin stapinii jocului. Alaturi de Tamas, si Nicolita isi pune pentru prima data semnatura pe un gol al nationalei, profitind de aiuritoarea gafa a marseillezului. A mai urmat o ratare in stil Zicu si un finis al slovenilor, care a mai irosit plictiseala de pe fata lui Lobont, nedorita eliminare a lui Daniel Niculae, alaturi de Cesar si, in final, golul de onoare al slovenilor pe o pauza de concentrare a apararii romane.
Asadar, o victorie logica (nici vorba de razbunare, pentru ca Slovenia de acum nu seamana de loc cu cea din 2001), o urcare pe primul loc al clasamentului grupei si speranta ca miercuri, la Timisoara, o noua victorie a tricolorilor va mari acest avantaj, pentru ca Olanda iar nu joaca. Mentionam ca, alaturi de veteranul Milenko Acimovic, care n-a jucat la Celje, fiind accidentat in ultimul moment, in partida din Banat vor lipsi Cesar si Koren, ambii suspendati in urma cartonaselor primite. (Nic. G)

Belarus, prada usoara pentru bulgari
In meciul de la Minsk, dintre Belarus si Bulgaria, oaspetii au facut legea, cistigind cu 2-0, echipa lui Iuri Puntus fiind departe de vigoarea aratata in toamna, in meciul cu Romania de la Bucuresti. Diferenta a fost facuta de cel mai bun jucator al lui Stanimir Stoilov, Dimitar Berbatov, care a inscris de doua ori, in minutele 28 si 46. Bulgarii au jucat in formula: Ivankov – Tuncev, Tomasic, S. Anghelov (’90^3 – Domovciski), Wagner – Telkiski, Kisisev, S. Petrov, Iovov (’79 – Mancev) – M. Petrov (’90^1 – Ghenkov), Berbatov. La gazde, fostul portar stelist Hamutovski a fost rezerva.
In cel de-al treilea meci al grupei G, la Tirana, Albania a invins Luxemburg cu 2-0, prin golurile marcate de Kapllani (’38) si Haxhi (’57).
Urmatoarele meciuri (miercuri, 6 iunie): Romania – Slovenia, Luxemburg – Albania, Bulgaria – Belarus.

Clasament

1. Romania 6 4 2 0  12-4 14
2. Olanda 6 4 2 0  8-2 14
3. Bulgaria 6 3 3 0  9-3 12
4. Belarus 6 2 1 3  9-13 7
5. Albania 6 1 3 2  5-6 6
6. Slovenia 6 1 1 4  5-10 4
7. Luxemb. 6 0 0 6  1-11 0

Comentarii