Vin vremuri grele

luni, 05 noiembrie 2007, 22:12
3 MIN
 Vin vremuri grele

In conditiile in care programul competitional ii rezerva in perioada urmatoare o suita de intilniri dintre cele mai dificile, baschetbalistele de la Politehnica-National (noua titulatura a echipei) aveau toate motivele sa incerce simbata la Oradea sa scoata mai mult decit punctul primit la infringere. Iar in fata unei echipe care a investit serios dar a inceput foarte prost, oaspetele chiar puteau mai mult, dovada fiind faptul ca meciul a fost echilibrat in permanenta si diferenta de 15 puncte s-a facut abia in ultimul minut.

Insa, la fel cum s-a intimplat si cu alte ocazii, echipa cuplului Mihailescu-Boisteanu n-a reusit sa ofere o replica consistenta la nivelul fundasilor, care n-au putut stavili elanul adversarilor directi si au tras puternic in jos procentajul aruncarilor de la distanta, capitol la care se poate aprecia ca Iasul a pierdut meciul. 17% a fost procentajul aruncarilor de trei puncte si macar la acest capitol Irina Suetina si Ala Causan isi pot face procese de constiinta cita vreme au aruncat in disperare si au sfirsit sub medie, ambele cu o reusita din sapte tentative.

Desi a avut apoi sapte pase decisive si patru interceptii Suetina a pierdut destule mingi si n-a reusit sa fie conducatorul de joc asteptat. Iar decalajul intre moldovence si doua dintre americance s-a creat la nivelul punctelor marcate, 62% din totalul echipei in dreptul "oradencelor" Waters si Hughes si doar 30% in dreptul oaspetelor. Si chiar daca solutii de schimb au mai avut pe banca antrenorii echipei iesene, ele s-au dovedit falimentare pentru ca realizarile Cameliei Birsan si mai ales ale Manuelei Tecoanta au lipsit cu desavirsire, facindu-l pe Mihailescu sa declare ca a fost lipsit de inspiratie cind le-a introdus chiar si in ultimul minut.

Apoi, daca la nivelul extremelor satisfactie a dat doar Monica Bordeianu (desi procentajul de 38% la aruncari de la semidistanta este unul relativ modest), sub panouri se poate spune ca Poli-National pastreaza o oarecare constanta. Cum in fata n-au avut-o pe veterana originara din Iasi, Dana Tamasdan (care se afla in conflict cu conducerea echipei oradene si n-a evoluat in acest sezon), Aurelia Lazar si Doina Panait s-au descurcat binisor pentru ca au recuperat suficient de mult cit sa contrabalanseze procentajele mai slabe la aruncari.

Una peste alta, evolutia din meciul de la Oradea a demonstrat ca echipa ieseana are inca probleme de exprimare in grup si asta ingrijoreaza in perspectiva programului dificil care urmeaza: vineri (ora 11.00, la Sala Polivalenta) iesencele primesc vizita echipei Teleormanul Alexandria, formatie in care s-au inmultit americancele si care simbata a batut o pretendenta la titlu, CSS LMK Sf. Gheorghe (noua echipa a Olgai Cazac); miercuri Poli-National joaca restanta cu Rapid Bucuresti (un meci deloc simplu), pentru ca urmatoarele trei runde sa aduca doua deplasari infernale la Arad si Sportul Studentesc Bucuresti plus o confruntare soc la Iasi cu revelatia Sf. Gheorghe.

Ori la un asemenea parcurs pare asadar mai mult decit evident ca echipa ieseana va trebui sa traga din rasputeri, sa-si depaseasca limitele, pentru a incerca sa evadeze din zona care a intrat acum, una care nu cadreaza cu obiectivul fixat pina la jumatatea sezonului. 

Comentarii