Elevii ieșeni, antrenați într-o amplă campanie de donații pentru categoriile defavorizate

luni, 14 noiembrie 2016, 02:51
2 MIN
 Elevii ieșeni, antrenați într-o amplă campanie de donații pentru categoriile defavorizate

Începând de astăzi va demara campania naţională socială „Săptămâna legumelor şi fructelor donate“, derulată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) în perioada 14-18 noiembrie 2016, în peste 100 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi. 

La ediţia precedentă s-au implicat peste 80 de şcoli şi grădiniţe, care au antrenat în acest demers 8.299 de elevi şi preşcolari, precum şi 866 de cadre didactice. Au beneficiat de rezultatele campaniei 4.368 de elevi şi persoane defavorizate din judeţ. Donaţiile au constat în legume şi fructe în cantitate totală de aproximativ 15.000 kg plus 410 kg făină albă, mălai, paste făinoase, orez, zahăr, 360 l ulei, 233 borcane cu zacuscă, compot, dulceaţă şi gem, miere, 233 pachete cu dulciuri, dar şi sume de bani.

Beneficiarii au fost persoane din categorii defavorizate: elevi cu dizabilităţi din şcoli speciale sau din Centre de plasament, familii aflate în dificultate din comunităţi apropiate şcolilor, bătrâni din instituţii de ocrotire socială. „După succesul obţinut în cadrul acestei campanii, în care am putut constata că generozitatea şi altruismul sunt atribute definitorii ale elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, instituţia noastră a iniţiat, în preajma sărbătorilor de iarnă, campania «Un dar, un zâmbet, o bucurie», derulată în perioada 07-18 decembrie 2015, tot în spiritul proiectelor promovate prin SNAC. Campania se adresează elevilor care provin din medii sociale defavorizate şi constă în colectarea de rechizite, dulciuri, jucării şi donarea acestora către elevii aflaţi în dificultate, pentru a le oferi o bucurie şi un dar de sărbători. Această campanie se va desfăşura şi în acest an, în parteneriat cu Vel Pitar Iaşi“, a menţionat Gabriela Raus, inspector şcolar în cadrul ISJ Iaşi. 

Comentarii