GALERII FOTO: Gara din Iași a rivalizat zilele acestea cu marile muzee ale lumii

sâmbătă, 17 decembrie 2016, 19:15
2 MIN
 GALERII FOTO: Gara din Iași a rivalizat zilele acestea cu marile muzee ale lumii

O expoziție de fotografie dedicată împlinirii unui secol de când Iaşul a devenit capitală de război a atras o mulțime de vizitatori. Oamenii care au trecut pe acolo au fost cei care s-au regăsit în poveștile relatate prin intermediul imaginilor sau cei care au vrut să cunoască o parte mică din istoria recentă.

FOTOGRAFIILE EXPUSE (I)

FOTOGRAFIILE EXPUSE (II)

Spre deosebire de alte expoziții pretențioase organizate în locații rafinate din toate colțurile lumii, în care vizitatorii sunt puși mai mult să-și imagineze ce a vrut autorul să exprime sau să simtă o emoție anume, expoziția din Gara din Iași i-a ancorat pe toți în concret, în cunoscut.

Persoanele mai în vârstă au depănat amintiri, arătând cu degetul pe imagini locurile în care chiar ei sau părinții lor ori bunicii lor au fost cândva, trăind exact ceea ce se vede. Tinerii analizau, chiar luau notițe, se minunau de cât de mult sau de puțin s-au schimbat lucrurile față de ceea ce trăiesc ei în ziua de azi.

Sala în care au fost expuse imaginile a fost timp de câteva ore aproape neîncăpătoare. Fotografiile frumos înrămate i-au atras pe toți ca un magnet. Au fost amplasate în incintă și trei machete, care au reprezentat punctul de atracție pentru cei mai mici vizitatori.

VIZITATORI LA EXPOZIȚIE

Expoziţia fotografică intitulată ,,Căile Ferate Române în Primul Război Mondial” a fost realizată de către Departamentul CENTENAR în colaborare cu Centrul Naţional de Calificare și Instruire Feroviară.

Comentarii