Sală de lectură nouă şi un parc în faţă la T3-T4

sâmbătă, 25 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN

Reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” şi ai Direcţiei Servicii Studenţeşti din Campusul „Tudor Vladimirescu“ au inaugurat ieri, pe 24 noiembrie, un parc proiectat de către studenţii de la Facultatea de Arhitectură, dar şi o sală de lectură modernă. În cadrul evenimentului, care a avut loc în sala de lectură de la căminele T3-T4, au fost prezentaţi doi dintre cei trei studenţi care au proiectat parcul, au fost prezentate etapele prin care acest proiect a prins viaţă, dar şi o parte dintre persoanele care s-au implicat şi au sprijinit acest proiect.

 Din partea Universităţii Tehnice a participat prof. univ. dr. ing. Cezar Oprişan prorector în cadrul prorectoratului Relaţii cu Studenţii. Acesta a declarat că „prin obţinerea acestui proiect, ne-a ajutat să începem o transformare a spaţiului verde din faţa căminului T3-T4, un spaţiu care să fie folosit de către studenţi şi pentru anumite jocuri sportive. Vrem să continuăm această idee şi sperăm să găsim şi fondurile necesare pentru ca întreg spaţiul verde din campus să-l transformăm în părculeţe de acest tip.” Astfel, în anul viitor, directorul Direcţiei Servicii Studenţeşti a declarat că speră ca măcar încă un astfel de spaţiu verde să fie revitalizat, punctând faptul că, la fel ca şi în cazul acestui proiect, studenţii vor fi cei care vor alege cum să arate aceste spaţii. „Campusul arată acum un pic gri, iar acest lucru, şi ce am făcut acum în faţa căminelor T3-T4, ne obligă să revitalizăm şi alte zone din campus. Din păcate trebuie să fim realişti, trebuie să asigurăm şi toate condiţiile din cămine, costurile utilităţilor, însă vom căuta surse continue pentru ca anul viitor, împreună cu sprijinul universităţii, să avem măcar încă o revitalizată, pentru ca studenţii să iasă în faţa căminului, să fie poveşti frumoasă şi să se simtă bine în campus”, a punctat Bogdan Budeanu.

În ceea ce priveşte sala de lectură proaspăt inaugurată, aceasta va deveni locul în care Societatea Antreprenorială Studenţească îşi va desfăşura activităţile şi unde studenţii vor putea învăţa cum să-şi dezvolte o afacere, dar şi care este munca din spatele unei afaceri de succes. De la ora 16.00 şi până la 7.00 dimineaţa, sala va putea fi folosită de către studenţi drept sală de lectură şi studiu. Aceasta este dotată cu mobilier modern, mesele putând fi ajustate în aşa fel încât să poată fi utilizate pentru desenul tehnic, cu blaturi ajustabile. Direcţia Servicii Studenţeşti intenţionează să mobileze sala şi cu canapele şi video-proiector.

 

 

Comentarii