A ajuns doi ani la închisoare din cauza unui telefon second-hand pe care îl cumpărase

luni, 01 aprilie 2024, 02:50
2 MIN
 A ajuns doi ani la închisoare din cauza unui telefon second-hand pe care îl cumpărase

Nemulţumit de calitatea telefonului pe care abia îl cumpărase, un localnic din Răducăneni s-a răzbunat pe vânzătoare, incendiindu-i maşina. A fost condamnat pentru distrugere, dar a fost şi obligat să urmeze un tratament medical de specialitate.

Aflat într-o vizită la un prieten, Cristian Lazăr l-a întrebat pe acesta dacă nu are un telefon mobil de vânzare. Prietenul i-a răspuns că nu, aşa că Lazăr i-a cerut să o întrebe acelaşi lucru pe Beatrice B. Aceasta avea disponibil un Samsung J5 din 2016, pe care a acceptat să i-l vândă cu 150 de lei. Lazăr a luat telefonul şi a plecat acasă, în satul Bohotin. După aproximativ o jumătate de oră, s-a întors însă la prietenul său agitat şi sub influenţa băuturilor acoolice, plângându-se că telefonul nu funcţionează corespunzător. I-a cerut să ia legătura din nou cu Beatrice B. şi să îi transmită să îi restituie banii sau să îi dea un telefon funcţional. Altfel, „îi va da foc”. Femeia a refuzat, motivând că telefonul era funcţional atunci când i-l dăduse.

Revoltat, Lazăr a luat de acasă o sacoşă cu mai multe resturi lemnoase provenite din scaune vechi şi o sticlă de plastic şi s-a dus la blocul unde locuia Beatrice B. A găsit autoturismul acesteia, parcat în faţa scării. A aşezat lângă roata stânga spate a maşinii sacoşa cu resturi şi i-a dat foc cu o brichetă. Focul a fost observat de un vecin, care l-a stins cu apă. Pagubele nu au fost mari, fiind necesară înlocuirea barei spate, a contra-aripei spate şi a unei anvelope, iar reparaţiile costând 768 de lei. Gestul l-a adus însă pe Lazăr în faţa instanţei.

Incendiatorul nu se afla la prima încălcare a legii, suferind în trecut alte două condamnări. Ca urmare, el a fost judecat ca recidivist, magistraţii Judecătoriei Răducăneni aplicându-i o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare. Magistraţii au reţinut şi că inculpatul avea o serie de probleme de natură psihică, respectiv tulburare mixtă antisocială şi instabilitate emoţională, dependenţă de alcool şi epilepsie. Acest fapt i-a determinat să-l oblige şi la urmarea unui tratament medical în penitenciar până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări.

Sentinţa a fost contestată de Lazăr, dar magistraţii Curţii de Apel nu au găsit niciun motiv pentru a modifica pedeapsa aplicată de instanţa inferioară. 

Comentarii