A ajuns în faţa judecătorilor din cauza nerăbdării copilului

miercuri, 14 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 A ajuns în faţa judecătorilor din cauza nerăbdării copilului

O ieșeancă a ajuns în fața judecătorilor din cauza nerăbdării copilului. Exasperată de nervozitatea acestuia, ea s-a urcat la volan, deși băuse la o petrecere. A avut ghinionul de a da, în drum spre casă, de polițiști.

În iulie anul trecut, Jana Zămosteanu mersese împreună cu soțul și fiul ei de 4 ani, la piscina Sunrise din zona Ciric, pentru a sărbători ziua de naștere a soțului unei prietene. Cei trei au rămas la petrecere până în jurul orei 0.30, când copilul a început să dea semne de oboseală. Cum amândoi părinții băuseră, femeia a vrut inițial să ia un taxi.

A povestit ulterior că nu a putut găsi niciunul disponibil, nici pe aplicațiile Uber și Bolt. În cele din urmă, o prietenă și-a sunat fratele pentru a veni și a-i duce pe cei trei acasă. Până să ajungă acesta însă, copilul a început să plângă, nerăbădător, așa că Zămosteanu a decis să conducă ea până la domiciliu, apreciind că drumul relativ scurt nu va ridica probleme.

Mașina a fost însă oprită de polițiști după scurt timp, pe șoseaua Ciric. La testarea cu aparatul Dräger a rezultat o alcoolemie la limita penalului, de 0,42‰ în aerul expirat. Analizele efectuate la Spitalul de Neurochirurgie însă au indicat o concentrație a alcoolului în sânge de 1,05‰. Ca urmare, femeia a fost trimisă în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

În fața magistraților Judecătoriei, ea a precizat că la petrecere băuse 2-3 beri de 330 ml, mâncând cartofi pai și o jumătate de mic. Judecătorii i-au acceptat explicația că se urcase la volan doar din cauza nervozității copilului, precizând însă că acest fapt nu o disculpă.

„Instanţa va reţine că inculpata nu este cunoscută cu antecedente penale şi nici cu alte abateri în ceea ce priveşte regulile de circulaţie pe drumurile publice, deşi este posesoarea unui permis de conducere încă din anul 2007, motiv pentru care se poate concluziona că adoptarea conduitei infracţionale a avut un caracter accidental şi izolat, fără a exista o predispoziţie infracţională pentru săvârșirea unor astfel de fapte”, au precizat magistrații.

Aceștia au condamnat-o pe Zămosteanu la plata unei simple amenzi penale de 6.400 lei, echivalentă cu 160 zile-amendă. Sentința a fost contestată de șoferiță, dosarul intrând pe rolul Curții de Apel. 

Comentarii