A dat foc la casă, a strigat la vecini că el e făptaşul, dar în instanţă nu mai recunoaşte nimic. Cinci ani de puşcărie îl aşteaptă după colţ

sâmbătă, 04 martie 2023, 02:50
2 MIN
 A dat foc la casă, a strigat la vecini că el e făptaşul, dar în instanţă nu mai recunoaşte nimic. Cinci ani de puşcărie îl aşteaptă după colţ

Judecătorii i-au dat trei luni la dispoziţie unui sătean din Lespezi pentru a se dezmetici. Acesta şi-a dat foc la propria casă şi şi-a ameninţat soţia cu toporul. Fără ca aceştia să aibă vreo legătură cu problemele familiei lui, şi-a ameninţat şi vecinii cu incendierea gospodăriilor.

Cazul a făcut subiectul unei solicitări de emitere a unui ordin de protecţie, adresată Judecătoriei Paşcani. Natalia N. a cerut ca soţului său, de care era despărţită în fapt, să i se interzică timp de şase luni să se mai apropie de ea sau de locuinţa sa. Ea a menţionat în mod expres că nu cere doar limitarea dreptului de folosinţă asupra unei părţi din locuinţă, întrucât casa are doar două camere locuibile, dintre care una este ocupată de fiica sa şi de nepoţelul de şase luni, iar cealaltă, de ea însăşi.

Casa aparţinea ambilor soţi. În fapt însă, el locuia în casa bătrânească a părinţilor săi, situată în aceeaşi curte. Roman N. îi dăduse foc pe 7 februarie, la beţie. Incendiul fusese anunţat la 112 de o vecină, iar poliţiştii îl identificaseră în curte pe bărbat, care mărturisise că el era autorul. O altă vecină îl auzise chiar spunând că va da foc şi caselor din preajmă. Faptul a fost negat însă ulterior în instanţă de bărbat.

Din plângerea soţiei şi mărturiile vecinilor, judecătorii păşcăneni au reţinut că Roman N. se manifesta agresiv faţă de soţia sa, pe fondul consumului excesiv de alcool, fiind şi capabil să comită fapte ce pot pune în primejdie viaţa şi bunurile altora. Ei au apreciat totuşi că evacuarea bărbatului timp de doar trei luni este suficientă pentru a-l linişti, atrăgându-i totodată atenţia că încălcarea ordinului de protecţie îl face pasibil de închisoare pe un termen de până la 5 ani. Sentinţa a fost contestată de bărbat, Tribunalul preluând ieri apelul spre analiză. 

Comentarii