A spart aceeaşi casă de două ori într-o zi. Va ajunge la puşcărie

marți, 14 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 A spart aceeaşi casă de două ori într-o zi. Va ajunge la puşcărie

Un hoț a spart de două ori în aceeași zi aceeași casă. Prima oară a fost prins de proprietar, dar a doua oară a avut noroc. A reușit să plece cu „marfa”, dar drumul său a continuat spre închisoare.

Iulian Sîrbu a atacat prima oară în noaptea de 6/7 martie, cu puțin înainte de ora 1.00. Aflat sub influența băuturilor alcoolice, el a intrat în mansarda casei unui consătean din Belcești, încercând să sustragă două măști tradiționale, evaluate la 10.000 de lei. A fost prins însă de proprietar, care l-a imobilizat și l-a ținut până la susirea polițiștilor. Sîrbu nu a fost reținut imediat, ceea ce i-a permis să mai încerce o dată. În jurul orei șase, el a intrat din nou în casa lui G.C., reușit de această dată să sustragă măștile. Polițiștii știau de acum pe cine să caute, așa că Sîrbu a fost reținut, iar lui G.C. i-au fost restituite măștile.

Sîrbu a fost trimis în judecată în fața magistraților Judecătoriei Hârlău. Și-a recunoscut fapta, dar asta nu l-a salvat de la o pedeapsă cu executare. La începutul anului trecut, el fusese condamnat cu suspendare la 2 ani și 5 luni de închisoare, pentru vătămare corporală din culpă. Ca recidivist, el a fost condamnat acum la 3 ani, 11 luni și 20 de zile de închisoare, cu executarea în stare de detenție, pentru furt calificat și tentativă la furt calificat. Contestația depusă de Sîrbu împotriva sentinței va fi judecată de Curtea de Apel luna viitoare. Oricum, pedeapsa primită la Hârlău ar putea crește în viitor. Pe rolul aceleiași judecătorii se mai află în curs un dosar, în care Sîrbu este judecat pentru lovire sau alte violențe.

Comentarii