Alexia, fetiţa de 10 ani, care a murit în urma unui accident, a salvat viaţa a patru persoane

miercuri, 25 august 2021, 10:26
2 MIN
 Alexia, fetiţa de 10 ani, care a murit în urma unui accident, a salvat viaţa a patru persoane

Alexia, fetiţa de 10 ani, care a murit marţi, într-un spital din Cluj, a salvat vieţile a patru oameni care se aflau pe patul de suferinţă. La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, o tragedie a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni.

Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienţi se vor bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic, renal şi cardiac.

”Responsabilitatea, profesionalismul şi dedicarea echipei ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coşmarul nopţilor de suferinţă pentru alte familii să înceapă să se risipească”, Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj – pentru rinichi.

Intervenţiile de transplant s-au realizat în cadrul celor două centre de excelenţă, acolo unde profesionişti dedicaţi au încheiat cu succes operaţiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienţi a căror unică şansă era o intervenţie de transplant hepatic sau renal.

Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenţia de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viaţa unui alt copil. ”Mulţumim din suflet familiei lovite pe neaşteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate. Respect şi recunoştinţă pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferinţă şi speranţă”, Agenţia Naţională de Transplant.

Alexia şi mama ei, Rodica, au fost rănite într-un cumplit accident feroviar, care a avut loc în judeţul Cluj. Cele două se întorceau din Italia şi voiau să ajungă acasă, la Darabani. Însă microbuzul în care se aflau a fost lovit de un tren. Toate cele nouă persoane din microbuz au fost rănite. La scurt timp după tragedie, mama Alexiei a murit la spital. Marţi, 24 august, s-a stins din viaţă şi Alexia.
 

 

 

Comentarii