Alte două școli ieșene s-au predat în fața coronavirusului. Urmează scenariul roşu: fără cursuri în clasă

miercuri, 30 septembrie 2020, 01:56
3 MIN
 Alte două școli ieșene s-au predat în fața coronavirusului. Urmează scenariul roşu: fără cursuri în clasă

Alte cinci şcoli au cerut suspendarea cursurilor „faţă în faţă” pentru câte o clasă

 

Numărul de şcoli care au cerut suspendarea cursurilor faţă în faţă săptămâna aceasta a crescut la trei, după ce două noi unităţi au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, existând şi un număr mare de contacţi. Totodată, alte cinci unităţi şcolare au solicitat ieri suspendarea cursurilor la nivelul unei clase, fiind înregistrate atât cazuri de îmbolnăvire la elevi, dar şi la cadre didactice. În prima categorie sunt Şcoala Gimnazială  „Nicolae Iorga”, şi Grădiniţa PN 26, un cadru didactic fiind diagnosticat cu Covid-19. De asemenea, la Grădiniţa Deleni diagnosticat un îngrijitor cu noul virus gripal, şi această unitate solicitând suspendarea cursurilor pentru 14 zile.

Noul virus a pătruns şi în unul dintre colegiile considerate de elită din municipiul Iaşi, Colegiul Naţional raportând un caz de îmbolnăvire la unul dintre cadrele didactice. Astfel, elevii clasei a VII-a A vor învăţa în următoarele 14 zile în mediul online. Şi elevii clasei a XI-a B de la Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul” din Iaşi vor învăţa pentru 14 zile în mediul online, un elev al acestei clase fiind pozitiv la testarea cu Covid-19.

Alături de elevii celor două clase în mediul online vor învăţa în perioada următoare şi elevii clasei a IX-a H de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, un elev al acestei clasei fiind descoperit pozitiv, iar un cadru didactic de la Şcoala Gimnazială Hermeziu a fost diagnosticat pozitiv, elevii clasei pregătitoare urmând să înveţe de acasă două săptămâni. Alături de aceste patru şcoli, Grădiniţa PP 8 Iaşi a solicitat suspendarea cursurilor pentru Grupa Mare C, un preşcolar fiind diagnosticat pozitiv. La fel ca în cazurile precedente, Direcţia de Sănătate Publică a dispus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Luni a cerut suspendarea cursurilor faţă în faţă şi Colegiul Pedagogic, unde au fost identificate 8 cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor, fiind dispusă şi izolarea unor cadre didactice şi a unor persoane din cadrul personalului administrativ. Tot luni s-a cerut suspendarea cursurilor faţă în faţă la o clasă de la Şcoala Gimnazială „Al.I. Cuza” Podu Iloaiei. În acest moment, la nivelul judeţului, şapte unităţi şcolare au suspendat toate cursurile faţă în faţă, acestea fiind, pe lângă cele care au solicitat ieri suspendarea cursurilor, Şcoala Postliceală „Aprendis”, care este în scenariul roşu deoarece profesorii lucrează în spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dar şi Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi, Colegiul „Mihail Sadoveanu” Paşcani, Liceul  Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” Miroslava şi Colegiul Pedagogic Iaşi. În ceea ce priveşte numărul de clase care au cerut suspendarea cursurilor faţă în faţă, acesta a crescut la 24, săptămâna trecută fiind identificate 18, la acestea adăugându-se cele şase indentificate săptămâna aceasta. 

Comentarii