Amenzi de la Garda de Mediu și în Sectorul 2: Primăria ignoră poluarea aerului

miercuri, 11 august 2021, 10:57
1 MIN
 Amenzi de la Garda de Mediu și în Sectorul 2: Primăria ignoră poluarea aerului

Primăria Sectorului 2, condusă de primarul Radu Mihaiu, a fost amendată cu 7.500 lei de Garda Națională de Mediu pentru că nu a luat măsuri pentru a reduce nivelul de poluare. Firma care colectează gunoiul în Sectorul 2, Supercom, a fost amendată cu 125.000 lei.

Primarul Radu Mihaiu, de la USRPLUS, împreună cu ceilalți edili din Capitală au participat la o întâlnire cu ministrul Mediului, Barna Tanczos, pentru a pune la cale un „plan comun de măsuri” pentru a reducea poluarea aerului din oraș. Se întâmpla pe 6 ianuarie 2021.

Ce s-a întâmplat de atunci și pânâ acum? Nimic: fiecare primar și-a văzut de sectorul lui iar poluarea aerului nu a fost inclusă pe lista de priorități a acestora. La o lună distanță de la marea întâlnire, Garda Națională de Mediu a amendat Primăria Sectorului 2 cu suma de 7.500 lei "pentru nerealizarea măsurilor din Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA) a Municipiului București". Ca și în cazul celorlalte sectoare, amenda va fi plătită din bani publici.

Dar aceasta nu este singura amendă primită de Primăria Sectorului 2. În cursul anului 2020, administrația locală era condusă de primarul PSD Mihai Toader și viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu, actual pesedist, dar nici aceștia nu au luat vreo măsură pentru a reduce poluarea. Motiv pentru care în februarie 2020, Primăria Sectorului 2 a fost amendată cu suma de 7.500 lei pentru că nu au fost realizate măsurile prevăzute din Planul Integrat de Calitate a Aerului.

Continuarea, pe newsweek

Comentarii