Amical în Copou cu o echipă de Liga a III-a

miercuri, 27 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Amical în Copou cu o echipă de Liga a III-a

Un suspendat şi două semne de întrebare la Poli înaintea meciului cu Petrolul

 

Revenită luni seara la antrenamente, în Copou, după duelul de sâmbătă, de la Voluntari, din etapa a X-a a Ligii I de fotbal, şi ziua liberă primită duminică, Politehnica Iaşi a început să lucreze la intensitate normală de marţi, când a început, practic, pregătirea partidei cu Petrolul Ploieşti, din runda a XI-a. Asta pentru că primul antrenament al săptămânii, condus de antrenorul Leo Grozavu şi stafful lui, a fost lejer.

Programul de pregătire al confruntării cu prahovenii conţine şi un meci amical, cu o echipă modestă de Liga a III-a, Şomuz Fălticeni. Testul cu formaţia clasată pe locul IX, penultimul al Seriei I a eşalonului trei, care a acumulat doar două puncte în cinci runde, va avea loc astăzi, cu începere de la ora 17:00, în Copou. Dacă vremea nu se va strica, duelul va avea loc pe terenul principal al arenei „Emil Alexandrescu”.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, Grozavu are bătăi de cap legate de fundaşii dreapta, ambii jucători de meserie pe postul amintit având probleme. Mădălin Martac este suspendat după ce a încasat la Voluntari al patrulea cartonaş galben din acest sezon, iar Claudiu Belu-Iordache abia a reluat antrenamentele după micile probleme de natură medicală pe care le-a avut. Dacă Belu nu va ajunge la nivelul optim până la ora confruntării cu Petrolul, Grozavu studiază posibilitatea de a repeta scenariul din actul secund al confruntării de la Voluntari, când l-a trimis în zona amintită pe Mihai Bordeianu, experimentatul mijlocaş descurcându-se onorabil în ineditul rol primit.

Rămânând la capitolul jucători cu probleme de natură medicală, un alt mijlocaş de meserie al Iaşului, Cătălin Itu, continuă să nu fie apt de joc sută la sută după accidentarea uşoară pe care a avut-o.

Nu numai Poli are dificultăţi în lot înainte de disputa de la începutul săptămânii viitoare, ploieştenii având necazuri mari. Cel mai important este legat de suspendarea căpitanului de echipă, Valentin Ţicu, care a fost eliminat direct în ultima rundă, după ce l-a accidentat, involuntar, grav, pe sibianul Dragoş Iancu. În plus, stoperul prahovean Marian Huja continuă să fie accidentat.

Confruntarea dintre Politehnica Iaşi şi Petrolul Ploieşti va avea loc luni, cu începere de la ora 18:00, pe stadionul „Emil Alexandrescu”. 

Comentarii