Anchetă a ISJ şi consiliu profesoral de urgenţă la Păuşeşti după bătaia în stradă a elevilor, lângă şcoală

miercuri, 29 noiembrie 2023, 10:37
2 MIN
 Anchetă a ISJ şi consiliu profesoral de urgenţă la Păuşeşti după bătaia în stradă a elevilor, lângă şcoală

Câţiva elevi din satul Păuşeşti, comuna Dumeşti, s-au luat la bătaie în stradă, marţi, 28 noiembrie 2023. S-au lovit cu pumnii şi picioarele, s-au tras de păr, s-au trântit prin şanţ, iar colegii de pe margine au înregistrat întreaga bătaie. În acest moment este în derulare o anchetă pentru a afla cine sunt copiii implicaţi şi ce măsuri vor fi luate de conducerea şcolii.

Elevii implicaţi studiază la Şcoala Gimnazială Păuşeşti, structură a Şcolii Gimnaziale Dumeşti, însă incidentul s-a desfăşurat în afara spaţiului şcolar, după finalizarea orelor de curs. „Acum este în derulare o anchetă. Încercăm să identificăm elevii care au participat la acel incident care s-a desfăşurat în afara spaţiului şcolar, după finalizarea orelor. Noi încercăm să vedem care sunt copiii implicaţi şi să luăm legătura cu familiile lor. Am luat deja legătura cu Inspectoratul Şcolar. Urmează să avem la ora 12 şedinţă cu părinţii, imediat ce identificăm toţi copiii, iar la ora 14 am programat un consiliu profesoral de urgenţă”, a declarat directoarea şcolii, Ana Dorneanu.

VIDEO poate fi urmărit AICI.

Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi transmite că, în urma acestui eveniment, la şcoala din Păuşeşti vor fi derulate activităţi pentru conştientizarea gravităţii situaţiei. „Se vor face verificări de către Inspectoratul Şcolar, în colaborare cu echipa managerială din şcoală. Probabil că la nivelul unităţii se vor face activităţi pentru conştientizarea gravităţii acestui tip de comportament şi pentru a fi prevenit”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bliorţ.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, agent de poliţie Adina-Ioana Ciobanu, spune că vor fi luate măsuri legale. „Poliţiştii s-au autosesizat cu privire la situaţia prezentată şi au fost dispuse verificări pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, menţionează aceasta.

Un videoclip care surprinde bătaia din Păuşeşti a fost publicat de Ştefan Ionuţ Luchian pe grupul de Facebook Evenimentul de Dumeşti. Filmarea a fost urcată pe grup alături de mesajul: „Solicit cadrelor didactice, poliţiei Române autorităţilor locale, mâine 29.11.2023 chemarea tuturor părinţilor într-o şedinţă de criză şi sancţionarea disciplinară a tuturor celor implicaţi. Astfel de imagini nu au ce căuta în societate. Repet, solicit conducerii şcolii comunei Dumeşti, primăriei comunei Dumeşti, poliţiei Române investigarea acestor imagini şi tragerea la răspundere a părinţilor cât şi a copiilor implicaţi. Voi face cerere la ISJ Inspectoratului Şcolar Judeţean să trimită corpul de control să vedem ce masuri se vor lua cu privire la aceste imagini. Vă solicit ca prin măsurile pe care le veţi lua să fie maxime pentru a nu se mai repeta un astfel de abateri”.

Comentarii