Au sărit la bătaie la poliţistul care oprise maşina: era condusă de un şofer beat şi fără permis

vineri, 27 august 2021, 01:54
2 MIN
 Au sărit la bătaie la poliţistul care oprise maşina: era condusă de un şofer beat şi fără permis

Incidentul s-a petrecut pe şoseaua Voineşti, la limita Iaşului şi Miroslavei. În loc de unul, în final s-au făcut două dosare penale

 

Un bărbat din judeţul Iaşi a lovit un poliţist în încercarea disperată de a-şi ajuta prietenul să nu fie încătuşat. Întregul scenariu s-a petrecut în comuna Miroslava, în apropiere de municipiul Iaşi. Un agent de poliţie de la Postul de Poliţie Ţibăneşti, arondat Secţiei 4 Poliţie Rurală Miroslava, a oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un ieşean, B.P. Agentul de poliţie avea indicii că şoferul ar fi săvârşit mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Concret, poliţistul avea bănuieli că bărbatul aflat la volan ar fi condus fără permis de conducere, dar şi că ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. După ce a oprit maşina în trafic, agentul de poliţie F.M.G. l-a legitimat pe respectivul bărbat, moment în care a simţit miros de alcool dinspre bărbat.

După ce l-a coborât din maşină, poliţistul a încercat să îl imobilizeze şi să îi pună cătuşele, pentru că devenise recalcitrant. Întregul scenariu s-a schimbat în momentul în care a intervenit un alt bărbat, un cunoscut al celui care se afla la volan. Lilian Petronel Stamatin, în vârstă de 43 de ani, a sărit în ajutorul prietenului său şi l-a împiedicat pe agentul de poliţie să îşi facă meseria. În acelaşi timp, Stamatin l-a lovit cu mâinile peste braţul stâng pe poliţist. Scăpat din mâinile agentului de poliţie, bărbatul care se afla la volan a luat-o la fugă şi s-a sustras astfel de la constatarea infracţiunilor de conducere a unui autoturism fără permis de conducere şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au deschis astfel un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi favorizarea făptuitorului, pe numele bărbatului care l-a împiedicat pe poliţist să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu. Reţinut ulterior pentru 24 de ore, Lilian Petronel Stamatin a fost arestat preventiv pentru o perioadă mai lungă de timp, iar la data de 23 august 2021 a fost trimis în judecată. Decizia a fost luată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, iar magistraţii ieşeni urmează să stabilească un prim termen de judecată.

Comentarii