Audienţele posturilor TV americane ajung la cele mai ridicate cote din ultimele 12 luni

joi, 26 martie 2020, 15:43
3 MIN
 Audienţele posturilor TV americane ajung la cele mai ridicate cote din ultimele 12 luni

De la drama familială "This Is Us" la serialul poliţist "NCIS", audienţele înregistrate de producţiile difuzate de posturile de televiziune din Statele Unite au atins cote nemaivăzute în ultimele 12 luni, în contextul în care măsurile de distanţare socială şi izolare adoptate pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus i-au obligat pe milioane de americani să rămână în locuinţele lor, informează Reuters.

Serialul poliţist "NCIS" a înregistrat marţi seară cea mai mare audienţă a sa de după luna februarie 2019, atrăgând în faţa micilor ecrane 13,08 milioane de telespectatori – o creştere cu 22% în raport cu precedentul său episod original, difuzat pe 10 martie, au anunţat miercuri reprezentanţii postului CBS.

Episodul final din cel mai recent sezon al serialului familial "This Is Us", difuzat de NBC, a fost cel mai urmărit episod al acestui show TV de după septembrie 2019 şi a înregistrat o creştere de audienţă cu 21% pe segmentul publicului comercial (18-49 de ani) în raport cu săptămâna trecută, au precizat reprezentanţii postului NBC.

Audienţele celor patru mari reţele de televiziune din Statele Unite – ABC, CBS, Fox şi NBC – au scăzut în ultimii ani din cauza competiţiei acerbe cu serviciile de streaming, platformele de sport şi reţelele de socializare.

Cinematografele din Statele Unite şi teatrele de pe Broadway sunt închise de aproape două săptămâni, iar numeroase state federale americane au ordonat închiderea restaurantelor, barurilor, parcurilor tematice şi sălilor de concerte în cadrul eforturilor depuse pentru a limita pandemia de coronavirus.

Până în prezent, în Statele Unite au fost confirmate peste 60.000 de cazuri de contaminare şi peste 880 de decese.

Specialiştii din industria de divertisment se aşteaptă şi ca serviciul de streaming Netflix să se numere printre marii beneficiari ai directivelor ce vizează izolarea la domiciliu. Ted Sarandos, directorul diviziei de conţinuturi Netflix, a declarat duminică pentru CNN că audienţele programelor difuzate de această platformă online sunt în creştere, fără să ofere însă date oficiale. Miercuri, Netflix a refuzat să facă declaraţii oficiale despre audienţele sale recente.

Numeroase programe difuzate de posturi TV tradiţionale, inclusiv "The Good Doctor", difuzat de ABC, "The Masked Singer", produs de Fox, şi "Surviver", difuzat de CBS, beneficiază la rândul lor de o creştere a numărului lor de telespectatori, potrivit cotelor de audienţă oficiale.

Compania Nielsen a anunţat într-un raport publicat săptămâna trecută că se aşteaptă ca telespectatorii americani să vizioneze cu până la 60% mai multe producţii de televiziune – pe toate platformele disponibile – în contextul implementării unor măsuri mai stricte de izolare în Statele Unite.

Aceste creşteri de audienţă vizează nu doar programele de tip "escapist". Ediţia de duminică a emisiunii de ştiri "60 Minutes" a fost urmărită de 10,9 milioane de telespectatori, înregistrând cea mai mare audienţă a sa de după decembrie 2019, a anunţat postul CBS.

Postul de televiziune prin cablu HBO înregistrează la rândul său audienţe crescute pentru producţiile sale, inclusiv pentru serialele "Westworld" şi "Euphoria".

Timpul petrecut de utilizatorii online pe serviciul de streaming HBO Now după data de 14 martie a crescut cu peste 40% în raport cu luna precedentă, în timp ce vizionările diurne au crescut cu 65% în comparaţie cu acelaşi interval orar din ultimele patru săptămâni, au dezvăluit reprezentanţii grupului WarnerMedia. AGERPRES

Comentarii