Bobocii de la UMF vor primi halate albe şi tururi ghidate prin universitate

marți, 13 septembrie 2022, 21:12
2 MIN
 Bobocii de la UMF vor primi halate albe şi tururi ghidate prin universitate

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi se pregăteşte de venirea studenţilor prin organizarea pentru al VI-lea an la rând a evenimentului „Orientation Days” în perioada 21 – 24 septembrie. 

În acest interval vor fi organizate tururi ghidate pentru studenţii de anul I, în parteneriat cu societăţile studenţeşti care activează în cadrul universităţii. „Ca în fiecare an, le oferim studenţilor din anul I informaţii şi elemente de orientare în cadrul unui eveniment care a devenit deja de tradiţie, «Orientation Days». De asemenea, îi aşteptăm să le urăm «Bun venit» şi la ceremonia de deschidere a anului universitar, care va avea loc duminică, 25 septembrie, de la ora 10.00, în Aula «George Emil Palade»“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Punctul de start al fiecărui tur ghidat este întâlnirea cu reprezentanţii decanatelor, ai societăţilor studenţeşti, tutorii de serie, psihologul etc. Tot aici, bobocii primesc halatele de student la UMF Iaşi, iar programul zilei de miercuri este dedicat studenţilor din anul I de la Facultatea de Medicină, întâlnirile având loc pe serii. „Ulterior, «bobocii» vor pleca în turul universităţii, însoţiţi de colegii lor din ani mai mari. Aceste tururi urmăresc traseul unui student din primul an: laboratoarele de Biochimie din clădirea Farmacie, Institutul de Anatomie, amfiteatrele «Duca» şi «Cotrău», laboratoarele de Biofizică, Biologie Celulară din clădirea principală, sediile societăţilor studenţeşti, Muzeele de Istorie a Medicinei şi Muzeul de Anatomie”, au precizat reprezentanţii UMF.

Tinerii vor învăţat cum să-şi facă permis la bibliotecă şi să împrumute cărţi, cum pot studia limbi străine în mod suplimentar, unde sunt bazele de abilităţi medicale şi chirurgicale etc. Ultima zi a programului este dedicată pentru cei care învaţă în limbi străine, care vor fi îndrumaţi de studenţii din ani mai mari în tururi generale ale universităţii.

 

Comentarii