Bullying rural: ani de închisoare pentru doi vlăjgani care au umilit crunt doi copii în mijlocul drumului

Judecătorii par să fi ţinut cont în luarea deciziei de faptul că agresiunile s-au făcut pur şi simplu fără motiv, doar din dorinţa de a umili şi provoca durere.

vineri, 22 februarie 2019, 02:50
2 MIN
 Bullying rural: ani de închisoare pentru doi vlăjgani care au umilit crunt doi copii în mijlocul drumului

Doi tineri din localitatea Podolenii de Sus, comuna Cozmeşti, au fost condamnaţi după ce, fără niciun motiv, au sechestrat şi agresat doi minori de 15 şi 16 ani. Elvis Bogos a primit o condamnare de cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare, în timp ce un amic de-al său, Ilie Partenie, a fost condamnat la patru ani şi trei luni de închisoare cu executare. 

Pedepsele celor doi sunt definitive, ca urmare a unei decizii luate de Curtea de Apel Iaşi. Cei doi au comis fapta chiar de sărbătoarea Sfintei Parascheva, în ziua de 14 octombrie 2017. În acea seară, victimele au mers la un bar din Podolenii de Jos şi, când au vrut să plece spre casă, pe drum au fost oprite de cei doi inculpaţi. Unul dintre agresorii este verişor de-al unuia dintre minorii bătuţi, minorul fiindu-i frică de Andrei Bogos, despre care ştia că este agresiv. Fără niciun motiv, agresorii i-au sechestrat în drum pe minori, lovindu-i cu pumnii şi picioarele. La un moment dat, Elvis Bogos le-ar fi spus celor doi minori să se aşeze în genunchi, lovindu-i peste cap şi corp.

„La un moment dat, Bogos Elvis şi-a aprins o ţigară, iar în timp ce fuma, l-a atins cu ea de două ori, intenţio­nat, pe obrazul drept şi în zona gurii pe minorul B.A. În tot acest timp, cât erau agresaţi fizic, Bogos Elvis le adresa celor doi minori ameninţări cu acte de violenţă, respectiv «vă bat, dacă încercaţi să fugiţi, vă omor, vă tai», fapt ce le-a indus un sentiment profund de teamă şi insecuritate“, se arată în motivarea judecătorilor. În cele din urmă, minorii au mers acasă şi le-au povestit părinţilor ce au păţit. 

Comentarii