Buncărele de lux în care miliardarii vor să se pună la adăpost de Apocalipsă

marți, 27 septembrie 2022, 19:25
1 MIN
 Buncărele de lux în care miliardarii vor să se pună la adăpost de Apocalipsă

J.C. Cole a fondat Safe Haven Farms, un complex de maximă securitate pentru a rezista la următoarea pandemie sau la următorul dezastru legat de schimbările climatice sau de orice natură. Pentru un preţ fabulos, miliardarii pot obţine „o şansă de supravieţuire”, promite Cole. Înainte de a veni în Statele Unite, Cole a petrecut 18 ani în Europa, ca preşedinte al Camerei de Comerţ Americane din Letonia. El a fost martor direct la prăbuşirea Uniunii Sovietice şi insistă că ar trebui să învăţăm din greşelile sovieticilor.

„Sunt profund îngrijorat de ceea ce văd că se întâmplă în Europa, în special în ceea ce priveşte energia şi alimentele", a spus el. „Acest lucru se poate întâmpla cu uşurinţă şi aici".

O investiţie de 3 milioane de dolari în start-up-ul său nu înseamnă doar admiterea în „cercul de elită”. „Membrii primesc, de asemenea, o participaţie într-o reţea potenţial profitabilă de francize agricole locale care ar putea reduce probabilitatea unui eveniment catastrofal în primul rând", scrie Douglas Rushkoff în noua sa carte, „Survival of the Richest: Fanteziile de evadare ale miliardarilor din tehnologie" (W.W. Norton).

Cole, în vârstă de 66 de ani, are două ferme în curs de dezvoltare, una în afara oraşului Princeton şi a doua undeva în Poconos, pe care le descrie ca fiind „o reţea de comunităţi de ferme rezidenţiale secrete, total autosuficiente, pentru milionari, păzite de Navy SEALs înarmaţi până în dinţi", scrie Rushkoff.

Cititi mai multe pe newsweek.ro

 

Comentarii