Calculele lui Mihăiţă şi ale acoliţilor, date peste cap de băţul Sfântului Nicolae de la DIICOT. Iaca socotelile!

vineri, 16 decembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Calculele lui Mihăiţă şi ale acoliţilor, date peste cap de băţul Sfântului Nicolae de la DIICOT. Iaca socotelile!

Ho, ho, hoo, copii şi fraţi, ia’n mai staţi olecuţă şi nu mânaţi, ci alăturaţi-vă lângă boi ca să vă spunem două vorbe şi despre evenimentul lunii decembrie de la Iaşi, lună a cadourilor, cum ar veni. 

Capitol la care de departe premarele Mihăiţă cel întâi stătătoriu în sondaje şi-a bătut ca pe fasole, alaltăieri, toţi concurenţii în materie de dosare penale, primind cel mai fain cadou de la şefii DIICOT. Vă spuneam noi aicea acuma câteva zile despre faptul că procurorul Horodniceanu, şeful structurii de la Iaşi dar ales pentru CSM la Bucureşti, va pleca la începutul lunii decembrie în capitală, chestie care cică ar fi bucurat pe mulţi de aicea din târg, printre care şi Mihăiţă, că poate omul nu va lăsa treaba terminată.

Ei bine, între timp unele chestiuni s-au mai schimbat: mandatul la Bucale începe cu 1 ianuarie, şi chiar dacă ieşeanul putea pleca mai devreme cu o lună, ca să se instaleze, unele surse spun că nu ar fi vrut să lase dosarele babane de la Iaşi începute şi neterminate, ca să se aşeze praful pe ele. Aşa că va pleca de Anul Nou, iar până atunci, cum vedem, omul cică vrea să lase totul în ordine, ca să meargă restul de la sine.

Cum vedem în piaţă, cotaţiile de pe bursă par să-i dea dreptate: a audiat 30 de oameni, a adunat probe din 24 de locaţii, totul într-o singură zi. Ca urmare, ce să-i mai zicem decât Sărbători fericite, musiu! Iar celorlalţi care merită, un sincer La mulţi ani! Dar, atenţie: cu executare…

Grea asta cu bunul simţ, când contextul o cere…

Semne bune anul are, dragilor, semne bune de belşug chiar de sub brazda de la plugul premarelui. În ce sens? Apăi, mai întâi trebuie remarcat că, după audierile de tura asta, adică de alaltăieri, este cam prima dată când dom’ Mihăiţă sare a doua zi peste ceea ce până acum ne obişnuise: conferinţa de presă dis de dimineaţă, în care să înfiereze atacurile la adresa lui din partea structurilor. Ceea ce, n-o fi părând altora, dar nouă, ba: ne pare semn rău să prefere să facă mai întâi altceva. Ştiţi voi de ce… Doi la mână: în loc să facă o conferinţă în care să explice celor ai căror bani îi administrează cum stă treaba, din punctul lui de vedere, auzim că el s-a dus ieri dimineaţă la o anume gală a excelenţei în educaţiune, care a avut loc la BCU.

Vă daţi seama ce busolă deraiată are omul dacă el, după ce a stat aproape o zi şi-o noapte cu mandat la Poliţie şi la Parchet, până pe la 12 din noapte, se duce să le vorbească despre excelenţă şi să înmâneze premii şi poveţe celor mai performeri elevi şi profesori din tot judeţul?

Hai că organizatorii, asta e, nu aveau de unde şti când l-au invitat că el va veni direct din beciurile de anchetare, dar tu, ins serios şi major, să n-ai olecuţă de simţ de om ca să spui pas de data asta? Mno, nu mai zicem nemica, dragilor, că iar spun unii că avem ceva cu marea descoperire ştiinţifică despre fuziunea nucleară de peste Ocean…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii