Caz judecat la Iaşi: Olanda aşteaptă cu celula deschisă un hoţ de fier vechi

luni, 11 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 Caz judecat la Iaşi: Olanda aşteaptă cu celula deschisă un hoţ de fier vechi

Autorităţile olandeze îl aşteaptă cu uşa celulei larg deschise pe un hoţ de fier vechi. Doar că, în Olanda, faptele sale au fost calificate drept „furt agravat” şi „participare la o grupare infracţională”, George Bădeanu fiind pasibil de o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare. Cazul a ajuns pe masa judecătorilor Curţii de Apel. 

Aceştia au dispus arestarea provizorie, rămânând vineri în pronunţare cu privire la solicitarea de extrădare. Aflat în Olanda, Bădeanu a făcut parte în perioada 2017-2018 dintr-o grupare denumită „Brigada”, care acţiona într-un oraş liniştit din centrul ţării, Apeldoom.

Aici, gruparea a dat două spargeri într-un depozit de materiale. Cu ajutorul unor camioane, hoţii au scos din depozit 3,5 tone de alamă şi o tonă de cupru. Cercetările s-au finalizat abia anul trecut, dată la care Bădeanu se întorsese deja în România. Cu câteva zile înaintea Crăciunului, autorităţile judiciare olandeze au solicitat arestarea şi predarea hoţului. Acesta a fost depistat şi reţinut marţi, pe străzile municipiului Bârlad.

 

 

Comentarii