Cei mai mici parteneri FILIT. Liceenii ieşeni citesc de zor: pregătesc premiul pentru cea mai îndrăgită carte

vineri, 22 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 Cei mai mici parteneri FILIT. Liceenii ieşeni citesc de zor: pregătesc premiul pentru cea mai îndrăgită carte

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi derulează, în perioada 20-24 octombrie, un proiect care are loc în paralel cu Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi. În parteneriat cu FILIT, liceele din Iaşi găzduiesc întâlniri cu scriitori renumiţi la nivel naţional şi internaţional, dar cel mai important proiect a fost deja finalizat şi rezultatele vor fi anunţate duminică. 

Liceenii au dezbătut şi vor oferi premiul din partea lor pentru „Cea mai îndrăgită carte apărută în 2020”. Au intrat în competiţie cinci romane recent publicate de scriitori contemporani apreciaţi (Simona Sora, Ioana Pârvulescu, Simona Goşu, Ştefan Manasia, Bogdan Coşa) care, în prezent, sunt citite şi evaluate de 29 de elevi din 11 colegii şi licee ieşene, sub coordonarea profesorilor de limba şi literatura română, urmând ca distincţia să fie acordată duminică, 24 octombrie 2021, în cadrul Galei de închidere a festivalului.

„Dincolo de aceste restricţii şi de caracterul atipic al unor activităţi aşteptate şi agreate de şcoala ieşeană, cu semnificaţie şi rezonanţă deosebite în tradiţia recentă a acesteia, elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar au oportunitatea de a se conecta la fenomenul cultural contemporan, precum şi de a susţine un dialog autentic şi constructiv cu scriitori, traducători, profesionişti ai cărţii, personalităţi ale literaturii postmoderne reunite la Iaşi, pe teme de creaţie artistică şi traducere, filosofie a culturii, estetică”, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Comentarii